Hjemmelagde kjøttboller med grønn ertepurè, fløtesaus og bakte poteter
Ny oppskrift
Under 35 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Melk
Basisvarer:
- Litt salt
- melk
- salt
- smør
- solsikke-/rapsolje
Poteter
400 g
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Salt
Kjøttdeig
350 g
Litt salt
Sitruskrydder
1 pakke
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Fløtesaus
1 pakke
Gulrot
2 stk
Litt salt
Smør
1 ts
Grønne erter
250 g
Melk
1 dl
Rørte tyttebær
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også bruke vann i ertepurèen om du ikke skulle ha melk. Litt finrevet muskatnøtt kan være godt i ertepurèen.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. Sett på en kjele med lettsaltet vann til gulrot, sett klart en kjele til erterkrem.
Kutt potetene i fire båter per potet og ha på et stekebrett med bakepapir. Vend inn litt olje, salt og pepper og stek i ovnen i ca 20-25 minutter.
Bland sammen kjøttdeigen, litt salt, litt pepper og sitruskrydder til en jevn deig. Varm opp en stekepanne til høy varme med litt olje, form små boller av deigen og stek i ca 3-4 minutter på hver side. Ha fløtesausen i samme stekepanne som kjøttbollene, kok opp og trekk den av varmen.
Skrell og kutt gulrøttene i skiver. Kok gulrøttene i 5-6 minutter. Hell av vannet og vend inn litt smør. Sett til side under lokk.
Kok opp 1 dl melk i en kjele, ha i ertene og kok i et lite minutt. Kjør sammen med stavmikser til ønsket konsistens. Smak til med litt salt og pepper.
Server hjemmelagde kjøttboller med grønn ertepurè, fløtesaus, bakte poteter og rørte tyttebær.
God middag!