Tyrkisk lammekebab med blandet kålsalat og gulrot-tzatziki i tortillalefse
Ny oppskrift
Under 20 min
10 Ingredienser
En middagssandwich er aldri feil i våre øyne. Middelhavsinspirert lammekebab og smakfull gulrot-tzatziki gir deg en ekte smaksopplevelse.
En middagssandwich er aldri feil i våre øyne. Middelhavsinspirert lammekebab og smakfull gulrot-tzatziki gir deg en ekte smaksopplevelse.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Aluminiumsfolie (kan sløyfes)
- eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
- melk
- olivenolje
- olje
- pepper
- salt
Kjøttdeig av lam og storfe
300 g
Tyrkisk krydder
1 pakke
Panering
½ pakke
Salt
½ ts
Melk
½ dl
Gulrot
1 stk
Tzatziki
1 pakke
Tortillalefser
1 pakke
Tomat
1 stk
Grønn paprika
1 stk
Strimlet kålsalat
120 g
Srirachasaus
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 902 kcal
- Fett:
- 39 g
- Karbohydrater:
- 93 g
- Protein:
- 45 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Stek tortillaene i en stekepanne på middels varme i 30 sekunder på hver side for å gi dem mer smak. Gjør du dette, trenger du ikke å skru på stekeovnen.
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Bland sammen kjøttdeigen, det tyrkiske krydderet, paneringen, ½ ts salt og ½ dl melk til en jevn deig. Form kjøttdeigen til litt flate pølser. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kebabene i 2–3 minutter på hver side, til de er gylne og gjennomstekte.
Skrell og riv gulroten. Bland gulroten med tzatzikien, og smak til med salt og pepper.
Pakk tortillalefsene i aluminiumsfolie, og varm dem i ovnen i 4–5 minutter før servering.
Skyll tomaten og paprikaen. Kutt tomaten i terninger og paprikaen i strimler. Ha tomaten, paprikaen og kålsalaten i en bolle og bland det hele lett sammen. Drypp over litt olivenolje og eddik.
Topp retten med noen dråper av srirachasausen.
God middag!