Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Salt
- smør
- solsikke-/rapsolje
- sukker
Potetmos
500 g
Rødløk
1 stk
Gul paprika
1 stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Solsikke-/rapsolje
2–3 ss
Tomatpuré
2 ss
Sukker
1–2 ts
Salt
Oregano
1 pakke
Passata
1 flaske
Kjøttboller
300 g
Salt
Smør
1–2 ss
Brokkolibuketter
150 g
Gran Biraghi
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Tilpass smaken på sausen til din familie, her smaker det godt med enten litt chili, eller spisskummin, kanel, en skje rømme. Mulighetene er mange.
Kok opp to kjeler med vann, en til brokkoli og en stor en til potetmos. Legg posen med potetmos i det kokende vannet og la den småkoke i omtrent 15 minutter.
Kutt løk og paprika i biter og finhakk hvitløk. Varm opp en kjele med olje og stek løk, paprika og hvitløk til løken er blank. Ha på tomatpuré og rør godt.
Ha passataen i kjelen. Smak til med salt, pepper basilkum, oregano og sukker. Ønsker du en jevn saus uten klumper kan du kjøre den glatt med en stavmikser. Ha kjøttbollene i sausen og varm alt forsiktig opp. Kjøttbollene kan også varmes i en stekepanne med litt olje og serveres ved siden av.
Kok brokkolien i 3–4 minutter i lettsaltet vann. Hell av vannet og ha på en god klatt med smør.
Løft posen med potetmos opp av vannet, hold i den med et kjøkkenhåndkle og klipp opp på toppen. Hell potetmosen forsiktig over i et serveringsfat.
Server kjøttboller i tomatsaus med gran biraghi, potetmos og brokkoli.
Ha kjøttboller, saus og grønnsaker i en ildfast form. Legg potetmosen over og strø over revet ost. Stek formen i ovnen til osten er gyllen.
God middag!