Glutenfri
Kremet fiskesuppe med Lyngen-reker, stangselleri og gulrot
Ny oppskrift
Under 20 min
4 Ingredienser
En rask og enkel fiskesuppe toppet med sesongens rotgrønnsaker er en sikker vinner. Suppen varmer godt og smaker helt nydelig.
En rask og enkel fiskesuppe toppet med sesongens rotgrønnsaker er en sikker vinner. Suppen varmer godt og smaker helt nydelig.
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
- Laktose·
- Skalldyr·
- Fisk·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Pepper
- salt
Fiskesuppebase
700 g
Gulrot
1 stk
Stangselleri
1 stilk
Lyngen-reker
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 547 kcal
- Fett:
- 41 g
- Karbohydrater:
- 23 g
- Protein:
- 22 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
For variasjon kan du også tilsette litt karri og/eller fennikelfrø i suppen. Fres 1 ts krydder i litt olje i 30 sekunder på middels varme før du tilsetter suppen. Server gjerne godt brød og smør ved siden av.
Hell suppen over i en kjele, og kok opp på middels varme under omrøring. Pass på så suppen ikke svir seg. Skrell gulroten, og kutt gulroten og stangsellerien i tynne skiver. Ha grønnsakene i suppen, og la dem trekke i 3–4 minutter. Smak til med salt og pepper. Topp suppen med rekene.
Kok litt makaroni, og stivpisk en eggehvite. Vend makaronien og den stivpiskede eggehviten inn i supperestene. Ha blandingen i en ildfast form, og strø over panko eller strøkavring. Stek formen i ovnen i 15–20 minutter. Vips, en deilig fiskegrateng! Server gjerne gratengen med revet gulrot til.
God middag!