Kremet fiskesuppe med Lyngen-reker, stangselleri og gulrot
Glutenfri

Kremet fiskesuppe med Lyngen-reker, stangselleri og gulrot

Ny oppskrift
Under 20 min
4 Ingredienser
En rask og enkel fiskesuppe toppet med sesongens rotgrønnsaker er en sikker vinner. Suppen varmer godt og smaker helt nydelig.

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Skalldyr
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Pepper
  • salt
Fiskesuppebase
700 g
(Fisk, Selleri, Melk, Laktose)
Gulrot
1 stk
Stangselleri
1 stilk
(Selleri)
Lyngen-reker
1 pakke
(Skalldyr)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
547 kcal
Fett:
41 g
Karbohydrater:
23 g
Protein:
22 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

For variasjon kan du også tilsette litt karri og/eller fennikelfrø i suppen. Fres 1 ts krydder i litt olje i 30 sekunder på middels varme før du tilsetter suppen. Server gjerne godt brød og smør ved siden av.

Hell suppen over i en kjele, og kok opp på middels varme under omrøring. Pass på så suppen ikke svir seg. Skrell gulroten, og kutt gulroten og stangsellerien i tynne skiver. Ha grønnsakene i suppen, og la dem trekke i 3–4 minutter. Smak til med salt og pepper. Topp suppen med rekene. 
Kok litt makaroni, og stivpisk en eggehvite. Vend makaronien og den stivpiskede eggehviten inn i supperestene. Ha blandingen i en ildfast form, og strø over panko eller strøkavring. Stek formen i ovnen i 15–20 minutter. Vips, en deilig fiskegrateng! Server gjerne gratengen med revet gulrot til. 
God middag!