Røkt svinekam med stekte epler, byggryn og urtesaus
Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Bygg·
- Melk
Basisvarer:
- Honning
- salt
- smør
- solsikke-/rapsolje
- soyasaus
- vann
Byggkorn
125 g
Vann
3 dl
Salt
Solsikke-/rapsolje
2–3 ss
Salt
Røkt svinekam uten ben
350 g
Gulrot
2 stk
Smør
3 ss
Honning
1–2 ss
Rødt eple
1 stk
Soyasaus
1 ss
Minipurreløk
1 stk
Sitron
½ stk
Urtesaus
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Skulle du ha noe ingefær liggende i kjøleskapet passer den godt inn i eplene her. Ta av skallet og riv den på rivjern, eller du kan bruke syltet ingefær.
Kok byggkorn som anvist på pakken, hell av eventuelt overflødig vann.
Varm opp en stekepanne med olje. Brun svinekammen på begge sider. Skru ned varmen og la den steke ferdig. Ha på salt og pepper til slutt.
Kutt eplet i terninger med skallet på. Skrell gulrøttene og kutt dem i skiver. Skyll purren og kutt også den i skiver. Ha gulrot, smør og honning i en stekepanne på middels varme. La det surre forsiktig i 3–4 minutter. Tilsett epleterningene og la alt surre videre i 3–4 minutter. Når eplene og gulrøttene er møre, tilsett soyasaus, sitronsaft og purre. Sjyen som er igjen i pannen kan brukes i sausen.
Varm opp sausen forsiktig i en kjele. Smak til med salt, pepper og gjerne litt stekesjy.
Server røkt svinekam med stekte epler, byggryn og urtesaus.
Byggkorn og røkt svinekam passer fint som fyll i en salat. Bruk de grønnsakene du har i kjøleskapet og lag en deilig lunsj.
God middag!