Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Paprikapulver
- salt
- solsikke-/rapsolje
- tørket timian
Poteter
500 g
Solsikke-/rapsolje
Salt
Ytrefilet av svin
350 g
Salt
Paprikapulver
2 ts
Tørket timian
1 ts
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Brokkoli
1 stk
Bearnéssaus
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Tips: Mot slutten av bruningen kan du tilsette 1 ss smør i pannen. Det deilige, brusende smøret vil gi en god smak på kjøttet. Pass på å løfte ut kjøttet før smøret blir brent, eller eventuelt trekke pannen til side. Skjær gjerne kjøttet i mindre biter om det er mer populært blant husets yngste innbyggere.
Sett ovnen på 210 grader eller fyr opp grillen.
Kutt potetene i båter og legg dem i en ildfast form. Vend inn olje, salt og pepper. Sett formen i ovnen og bak potetbåtene til de er møre. Det tar omtrent 25–30 minutter.
Fordel potetbåtene på et ark aluminiumsfolie. Ha på olje, salt og pepper. Pakk igjen folien og legg pakken på grillen til potetene er møre. Vend på potetene underveis i grillingen.
Tørk kjøttet godt med papir og krydre det med salt, pepper, paprikapulver og tørket timian.
Varm opp en panne til middels pluss varme, ha i olje og stek kjøttstykkene i 2–3 minutter på hver side. La kjøttet hvile i 5–10 minutter før servering.
Pensle kjøttstykkene med olje og grill dem i omtrent 3 minutter på hver side, avhengig av størrelsen på stykkene og varmen på grillen.
Kutt brokkoli i buketter og stilken i staver. Kok opp lettsaltet vann i en kjele og kok brokkolien i 3–4 minutter.
Varm forsiktig opp béarnaisesausen i en liten kjele.
Server svinefilet med béarnaisesaus, nykokt brokkoli og potetbåter.
God middag!