Brosme med gulrøtter og grovknuste poteter

Brosme med gulrøtter og grovknuste poteter

Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Extra virgin olivenolje eller smør
  • hvetemel
  • salt
  • smør
  • soyasaus
Poteter
400 g
Salt
Extra virgin olivenolje eller smør
2-3 ss
Kruspersille
½ pakke
Kryddersmør
1 pakke
(Melk, Laktose)
Sjalottløk
1 stk
Kinesisk hvitløk
¼ stk
Soyasaus
1 ss
Smør
1 ss
Salt
Gulrøtter
1 pakke
Brosmefilet
350 g
(Fisk)
Salt
Hvetemel
2 ss
Smør
2 ss
Sitron
½ stk
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kok gulrøttene i 2 minutter, hell av vannet og stek dem i stekepannen med 1 ss smør, litt av hvitløken og 1 ss honning. Ha over hakket persille rett før servering.

Skyll potetene godt. Kok potetene til de er møre, dette tar omtrent 20-25 minutter.
Ha smøret til sausen i en kjele og sett det til å koke. Smøret skal småkoke til det får en nøtteaktig lukt og en lett brunfarge. Rør i smøret med jevne mellomrom så det ikke brenner seg eller setter seg i bunnen.
Finhakk sjalottløk, knus hvitløk og hakk persille.
Skrell gulrøtter og kutt dem i staver (SE TIPS). Ha gulrøttene i en vid kjele og ha på vann så det akkurat dekker. Legg smør i kjelen og krydre forsiktig med salt og pepper. Legg på lokk og kok opp. La gulrøttene koke til de er møre. Det tar omtrent 5–6 minutter. Hell av vannet.
Krydre fisken med salt og pepper, og vend den i et tynt lag med mel. Stek fisken i en stekepanne ved middels pluss til høy temperatur til den er gyllen. Fisken trenger omtrent 4–5 minutter på hver side, avhengig av temperaturen i pannen og tykkelsen på fisken. Klem over saften fra en halv sitron rett før servering.
Når fisken og grønnsakene er ferdige, varm opp smøret igjen og bland inn sjalottløk, hvitløk og soyasaus. Knus potetene lett med en stamper eller bruk en visp. Bland inn olivenolje eller smør, hakket persille og smak til med salt og pepper.
Server stekt brosme med gulrøtter, grovknuste poteter og soyasmør.
God middag!