Red rub-kylling med rød rissalat og sesam- og chilisaus
Roede
Laktosefri

Red rub-kylling med rød rissalat og sesam- og chilisaus

Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser
Svart ris er litt utenom det vanlige, og passer perfekt i en rissalt. Med saftige og smakfulle kyllinglår er dette en rask og inspirerende middag.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Fisk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olje
  • salt
  • vann
Liste
Liste
Bilder
Utbenet kyllinglår u/skinn
400 g
Red rub-krydder
¼ pakke
Olje
1 ss
Rød ris
125 g
Spinat
50 g
Klementin
1 stk
Gulrøtter
200 g
Rødløk
½ stk
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Vann
1 l
Sitron
½ stk
Sesam- og chilisaus
½ pakke
(Fisk, Soya, Sesamfrø)
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
642 kcal
Fett:
25 g
Karbohydrater:
64 g
Protein:
40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Varm opp en tørr stekepanne til middels høy varme, og rist sesamfrøene i omtrent 1 minutt, til de er gylne.

 Kok opp 1 liter lettsaltet vann i en kjele. Skyll risen i et dørslag, og kok den under lokk på middels varme i omtrent 20 minutter. Sil av vannet, og la risen dampe av seg i 5 minutter.
 Krydre kyllingen med red rub-krydderet og litt salt. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 3–4 minutter på hver side. Skru ned varmen, og hold kyllingen varm frem til servering. Skjær kyllingen i mindre biter, og strø den over rissalaten før servering.
 Skyll og tørk spinaten. Skrell og del klementinen i båter. Skrell gulrøttene, og riv dem på den grove siden av et rivjern. Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Bland sammen spinaten, klementinbåtene, gulrøttene, rødløken og den ferdigkokte risen. Fordel rissalaten på et serveringsfat, og strø over sesamfrøene. 
 Kutt sitronen i båter, og server båtene og sesam- og chilisausen til retten. 
 Rissalat: 300 g Kylling: 125 g Sesam- og chilisaus: 1 ss Energiinnhold: ca. 480 kcal. For deg som registrerer måltidene i Roedeappen eller roede.com, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram). 
God middag!