Larb moo, thaisalat med svinekjøttdeig og friske grønnsaker
Laktosefri

Larb moo, thaisalat med svinekjøttdeig

og friske grønnsaker
Ny oppskrift
Under 30 min
12 Ingredienser
Larb moo er spicy og frisk husmannskost fra Thailand. Hemmeligheten er stekt, ukokt ris som du blander med kjøttet for deilig krønsj.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Fisk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olje
  • soyasaus
  • sukker
Jasminris
135 g
Sjalottløk
1 stk
Lime
1 stk
Sesam- og chilisaus
1 pakke
(Fisk, Soya, Sesamfrø)
Mynte
1 bunt
Vårløk
½ pakke
Kjøttdeig av svin
350 g
Chiliflak
1 pakke
Soyasaus
3 ss
(Soya)
Sukker
1 ts
Grønne bønner
150 g
Agurk
1 stk
Hodekål
1 bit
Koriander
1 bunt
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
694 kcal
Fett:
18 g
Karbohydrater:
82 g
Protein:
52 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Smak til med så mye chili du ønsker, dette er en sterk rett. Tradisjonelt brukes det en klebrig ris til denne retten, og det anbefales.

 Ta av 2 ss av risen, og tilbered resten av risen som anvist på pakken.
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i 2 ss av den tørre, ukokte jasminrisen. Stek risen i 4–5 minutter, til den er gyllen. Avkjøl risen litt, og knus den med en stavmikser eller i en morter. Skrell og kutt løken i tynne skiver. Bland sammen saften fra limen, sesam- og chilisausen og 3 ss soyasaus i en skål. Skyll mynten, og plukk bladene av stilken. Skyll og kutt vårløken i tynne skiver. 
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i 5–6 minutter, eller til den er gjennomstekt. Bland den knuste risen med kjøttet, og ta stekepannen av varmen. Ha i chiliflakene, 1 ts sukker, sjalottløken, vårløken og chili- og limesausblandingen. Bland det hele godt sammen, og smak til med soyasaus. Ha i myntebladene til slutt.
 Skyll og kutt endene av de  grønne bønnene. Skyll og kutt agurken i staver. Skyll og tørk hodekålen, og bryt den i biter. Skyll og tørk korianderen. Fordel grønnsakene på et serveringsfat. 
 Ha kjøttdeigen i en serveringsbolle, og topp med korianderen. Server risen og grønnsakene til retten. 
God middag!