Glutenfri
Urtekrydret indrefilet av svin med hasselbackpoteter, kål og fløtesaus
4.27 (245)
Under 40 min
8 Ingredienser
Hasselbackpoteten er en litt glemt klassiker. Vi har tatt den tilbake i lyset, kos deg med denne luksusmiddagen midt i uka.
Hasselbackpoteten er en litt glemt klassiker. Vi har tatt den tilbake i lyset, kos deg med denne luksusmiddagen midt i uka.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
Kinesisk hvitløk
½ stk
Poteter
350 g
Marinert indrefilet av svin
300 g
Finsnittet rødkål
100 g
Rosettkål
1 pakke
Appelsin
1 stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Smør
1 ss
Fløtesaus
1 pakke
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 599 kcal
- Fett:
- 23 g
- Karbohydrater:
- 57 g
- Protein:
- 42 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bruk en ostehøvel til å skjære tynne skiver av smør. Da blir smøret jevnt fordelt over hele poteten.
Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Skrell og finhakk hele hvitløken. Skyll og kutt potetene i jevne, tynne skiver, nesten helt igjennom, men slik at de fortsatt sitter sammen i bunnen. Ha potetene i en ildfast form, vend inn litt olje, salt og pepper, og sett formen midt i ovnen. Skru ned varmen på ovnen til 210 grader når potetene har stekt i 20 minutter. Fordel halvparten av hvitløken og en liten klatt smør på hver potet, og stek videre i 8–10 minutter (se tips).
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet raskt på alle sider, til det har en jevn stekeskorpe. Legg kjøttet på stekebrettet sammen med potetene de siste 8–10 minuttene av potetenes steketid. Bruk steketermometer hvis du har, kjøttet skal ha en temperatur på 65–68 grader. La kjøttet hvile i 2–3 minutter før du skjærer det i skiver.
Skyll og del rosettkålen i to. Skrell og kutt ønsket mengde av appelsinen i terninger. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek rødkålen og rosettkålen i 2–4 minutter. Krydre med salt og pepper. Tilsett 1 ss smør og resten av hvitløken, og stek videre i 1 minutt. Vend inn appelsinterningene helt til slutt.
Varm opp fløtesausen i en kjele under omrøring.
God middag!