Grove fiskekaker med knuste persillepoteter, grønnsaker og aioli
Glutenfri

Grove fiskekaker med knuste persillepoteter, grønnsaker og aioli

Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser
Fiskekaker med fersk spinat og fyldig aioli som du kan servere til de gode urtepotetene. En smakfull vri på en middagsklassiker.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Aluminiumsfolie (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Poteter
350 g
Bladpersille
½ bunt
Smør
1 ss
(Melk)
Grove fiskekaker
480 g
(Fisk, Melk)
Rødløk
½ stk
Gulrøtter
200 g
Spinat
50 g
Aioli
1 pakke
(Sulfitt, Egg, Sennep)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
727 kcal
Fett:
38 g
Karbohydrater:
55 g
Protein:
42 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Lag potetmos i stedet! Skrell potetene, og kok dem i usaltet vann til de er gjennomkokte. Sil vannet av potetene. Mos potetene sammen med litt smør. Spe på med melk til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.

Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek fiskekakene i 3–4 minutter på hver side. Legg dem i en ildfast form, og dekk dem med aluminiumfolie slik at de holder seg varme frem til servering.
Skrell og kutt rødløken i båter. Skrell og kutt gulrøttene i tynne strimler. Skyll og tørk spinaten. Varm opp stekepannen til middels høy varme, og ha i litt ny olje. Stek rødløken i 2–3 minutter, eller til den er gyllen. Tilsett gulrøttene, og stek videre i omtrent 1 minutt. Ha i spinaten, og stek det hele i et par minutter til, til spinaten har falt lett sammen. Smak til med salt og pepper.
 Skyll og finhakk persillen. Sil vannet av potetene, og knus dem lett med en visp. Rør inn persillen og 1 ss smør. Smak til med salt og pepper.
Server aiolien til retten.
God middag!