Vegetarbolognese med linser og mozzarellasalat
Ny oppskrift
Under 30 min
12 Ingredienser
Vegetarbolognesen vår er en smaksfest. Sammensetningen av kremet, fersk mozzarella og søte, friske cherrytomater gjør denne retten uimotståelig.
Vegetarbolognesen vår er en smaksfest. Sammensetningen av kremet, fersk mozzarella og søte, friske cherrytomater gjør denne retten uimotståelig.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- pepper
- salt
- sukker
- vann
Kinesisk hvitløk
½ stk
Gul løk
1 stk
Sellerirot
300 g
Gulrot
1 stk
Grønne linser
1 pakke
Oregano
1 pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Moste tomater
350 ml
Vann
2 dl
Olje
1 ss
Sukker
½ ts
Fullkornspenne
100–200 g
Cherrytomater
1 pakke
Gressløk
1 bunt
Mozzarella
1 pakke
Olivenolje
1 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 619 kcal
- Fett:
- 24 g
- Karbohydrater:
- 70 g
- Protein:
- 30 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du vil, ha den ferdigkokte pastaen over i en smurt ildfast form, topp med sausen og litt revet ost. Gratiner pastaen i stekeovnen på 220 i omtrent 5 minutter, eller til osten er gyllen. Bruk grillfunksjon om ovnen din har det.
Skrell og finhakk hvitløken og løken. Skrell og kutt selleriroten og gulroten i små terninger. Sil laken av linsene, og skyll dem i kaldt vann.
Varm opp en vid kjele til middels varme, og ha i litt olje. Stek hvitløken, løken, selleriroten og gulroten i omtrent 4 minutter, til de er gylne. Tilsett linsene, basilikum- og oreganokrydderet, grønnsaksbuljongen og de moste tomatene. Skyll ut tomatflasken med 2 dl vann, og ha innholdet i kjelen. Kok opp, og la vegetarbolognesen småkoke i omtrent 10 minutter. Smak til sausen med salt, pepper og litt sukker.
Tilbered pastaen som anvist på pakken.
Kutt cherrytomatene i to. Skyll, tørk og finhakk gressløken. Skjær mozzarellaen i to, og deretter i skiver. Bland sammen cherrytomatene, gressløken, mozzarellaen og litt olivenolje i en salatbolle. Krydre med litt salt og pepper. Topp pastaen med salaten.
Pasta: 100 g Bolognese: 400 g Mozzarellasalat: 50 g Energiinnhold: ca. 500 kcal. For deg som registrerer måltidene i Roede-app eller roede.com, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!