Honning- og limebakt laksefilet med blomkålris og spinat

Honning- og limebakt laksefilet med blomkålris og spinat

4.03 (341)
Under 20 min
8 Ingredienser
Søt honning og syrlig lime passer perfekt til laks. Vi har byttet ut den vanlige risen med blomkålris, et sunt og nydelig alternativ.

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • soyasaus
Laksefilet
180 g
(Fisk)
Lime
½ stk
Honning
½ pakke
Chiliflak
¼ pakke
Soyasaus
½ ss
(Soya)
Smør
1 ss
(Melk)
Sjalottløk
1 stk
Spinat
50 g
Finrevet blomkål
200 g
Lime
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
573 kcal
Fett:
38 g
Karbohydrater:
15 g
Protein:
43 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du ønsker en mer mettende rett, passer det fint med både ris og poteter til.

Varm opp stekeovnen til 180 grader varmluft.
 Legg fisken i en liten ildfast form. Finriv litt av limeskallet (kun det grønne) på et rivjern over fisken. Ha over honningen, ønsket mengde av chiliflakene, ½ ss soyasaus og 1 ss smør. Stek fisken i ovnen i 8–12 minutter. Bruk sjyen fra formen som saus til retten. 
 Skrell og finhakk sjalottløken, og skyll spinaten. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek sjalottløken i omtrent 3 minutter, tilsett blomkålen, og stek videre i omtrent 4 minutter, til blomkålen er gyllen. Vend inn spinaten, og smak til med saft fra limen, salt og pepper.
God middag!