Honning- og limebakt laksefilet med blomkålris og spinat
4.03 (341)
Under 20 min
8 Ingredienser
Søt honning og syrlig lime passer perfekt til laks. Vi har byttet ut den vanlige risen med blomkålris, et sunt og nydelig alternativ.
Søt honning og syrlig lime passer perfekt til laks. Vi har byttet ut den vanlige risen med blomkålris, et sunt og nydelig alternativ.
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
- Fisk·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
- soyasaus
Laksefilet
180 g
Lime
½ stk
Honning
½ pakke
Chiliflak
¼ pakke
Soyasaus
½ ss
Smør
1 ss
Sjalottløk
1 stk
Spinat
50 g
Finrevet blomkål
200 g
Lime
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 573 kcal
- Fett:
- 38 g
- Karbohydrater:
- 15 g
- Protein:
- 43 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du ønsker en mer mettende rett, passer det fint med både ris og poteter til.
Varm opp stekeovnen til 180 grader varmluft.
Legg fisken i en liten ildfast form. Finriv litt av limeskallet (kun det grønne) på et rivjern over fisken. Ha over honningen, ønsket mengde av chiliflakene, ½ ss soyasaus og 1 ss smør. Stek fisken i ovnen i 8–12 minutter. Bruk sjyen fra formen som saus til retten.
Skrell og finhakk sjalottløken, og skyll spinaten. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek sjalottløken i omtrent 3 minutter, tilsett blomkålen, og stek videre i omtrent 4 minutter, til blomkålen er gyllen. Vend inn spinaten, og smak til med saft fra limen, salt og pepper.
God middag!