Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg
Basisvarer:
- Egg
- solsikke-/rapsolje
- vann
Basmatiris
125 g
Vann
3 dl
Solsikke-/rapsolje
Spekeskinke i biter
150 g
Rød paprika
1 stk
Gulrot
1 stk
Hvitløk
1 fedd
Mais
1 pakke
Egg
2 stk
Sweet chili-saus
200 ml
Sukkererter
1 pakke
Cherrytomater
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Tips: Retten kan spices opp med litt oystersaus, soyasaus, fishsaus eller lignende. Tilsett gjerne fryste erter om du har det liggende i fryseren. Cherrytomatene kan også varmes sammen risen, om du heller vil det.
Skyll risen i kaldt vann og ha den i en kjele. Tilsett vann og litt salt, kok opp, rør om og la det forsiktig koke i 14 minutter under lokk. Sett kjelen til side og la risen etterdampe i minimum 5 minutter, fortsatt under lokk.
Kutt paprika i strimler, gulrot i tynne skiver og sukkererter i tre. Finhakk hvitløk.
Varm opp en stekepanne med olje. Fres spekeskinke, paprika, gulrot og hvitløk i litt olje. Tilsett ris og mais, og bland alt godt sammen.
Visp sammen eggene i en bolle og hell dem over i stekepannen. Rør om til eggene er stivnet og jevnt fordelt. Smak til med noen spiseskjeer sweet chili sauce. Vend inn sukkererter rett før servering.
Skyll cherrytomatene, del dem i to og server dem ved siden av.
God middag!