One pot-pasta av fullkorn, med kjøttsaus og Grana Padano-ost
Roede
Laktosefri

One pot-pasta av fullkorn, med kjøttsaus og Grana Padano-ost

Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser
Bolognese er en sikker vinner, uke etter uke. Når alt lages i samme gryte kommer den gode bolognesesmaken ekstra godt frem. En varmende favoritt.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • sukker
  • vann
Liste
Liste
Bilder
Kinesisk hvitløk
½ stk
Gul løk
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Karbonadedeig
300 g
Chiliflak
1 pakke
Oregano
1 pakke
Moste tomater
350 ml
Hønsebuljong
1 pakke
Fullkornslinguine
100–150 g
(Hvete)
Sukker
1 ts
Olje
1 ss
Vann
4–7 dl
Revet Grana Padano
½ pakke
(Egg, Melk)
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
609 kcal
Fett:
16 g
Karbohydrater:
69 g
Protein:
48 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Pastaen kan kokes for seg selv, og serveres ved siden av. Ønsker du mer smak i kjøttsausen, kan du bruke finhakket chili, tomatpuré, en skvett rødvin eller Tabasco.

 Skrell og finhakk hvitløken og løken. Skrell og grovriv gulrøttene på et rivjern. Varm opp en stor og vid kjele til høy varme, og ha i litt olje. Stek karbonadedeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del karbonadedeigen i mindre biter. Ha i hvitløken, løken, gulrøttene, chiliflakene og basilikum- og oreganokrydderet. Stek videre i 2–3 minutter. Ha i de moste tomatene og hønsebuljongen. Skyll ut restene fra tomatflasken med 4 dl vann, og ha det over i kjelen. Kok opp, og la sausen småkoke i omtrent 5 minutter. Rør om underveis i koketiden.
 Knekk pastaen i to, og rør den inn i sausen (se tips). La det hele småkoke under lokk i 10–15 minutter, eller til pastaen er gjennomkokt, men med en fast kjerne. Rør om underveis i koketiden. Tilsett mer vann hvis du synes sausen blir for tykk. Smak til med litt sukker, salt og pepper.
Topp retten med den revne Grana Padano-osten ved servering.
 One pot pasta: 500 g Revet Grana Padano: 1 ts Energiinnhold: ca. 410 kcal. For deg som registrerer måltidene i Roedeappen eller roede.com, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram). 
God middag!