Fiskeburger i pita med agurk- og mangosalsa
4.15 (98)
Under 30 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Fisk·
- Hvete·
- Rug·
- Melk
Basisvarer:
- Salt
- solsikke-/rapsolje
Fiskekaker
480 g
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Søtpotet
2 stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Potetkrydder
1 pakke
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Salt
Agurk
1 stk
Vårløk
½ pakke
Rød chili
½ stk
Mynte
½ pakke
Mangopuré
1 boks
Lime
½ stk
Salt
Hjertesalat
1 stk
Fullkornspita
2–4 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
En urtedressing basert på kesam, yoghurt eller lettrømme passer godt til denne retten. Tørk resten av mynten, den kan brukes i te. Eller du kan kjøre fersk mynte sammen med fersk mango, yoghurt, honning og isbiter til en mangolassi.
Varm opp ovnen til 220 grader varmluft.
Vask søtpotetene, del dem i båter og ha dem i en ildfast form. Vend inn grovhakket hvitløk, potetkrydder, salt og pepper. Sett formen i ovnen og bak søtpotetbåtene i omtrent 25 minutter.
Varm opp en stekepanne med olje og stek fiskekakene i 4–5 minutter på hver side. Eventuelt kan du varme dem i ovnen sammen med potetene i 10 minutter.
Del agurk i terninger og vårløk i tynne skiver. Finhakk chili og mynte. Band sammen agurk, vårløk, chili, mynte og mangopuré. Smak til med lime, salt og pepper.
Skyll salaten og riv den i mindre blader.
Stek pitabrødene i ovnen til de er lett gylne, i 3–4 minutter. Del dem i to.
Server fiskekaker i pitabrød som en burger. Fyll med salat og agurk- og mangosalsa. Server søtpotetbåter ved siden av.
150 g
Pitabrød: 1/2 stk
Salat
Agurk- og mangosalsa: 100 g
Søtpotet: 100 g
Energiinnhold: 460 kcal
For deg som registrerer måltidene i Roede-klubben.no, registrer middagen i porsjoner:
1. Søk etter oppskrift
2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram)
God middag!