Aubergine-, tomat- og fetasalat i pitabrød

Aubergine-, tomat- og fetasalat i pitabrød

3.92 (85)
Under 30 min
14 Ingredienser
Auberginen får en nydelig konsistens når den bakes i ovnen, da blir den både crispy og kremet. Den syrlige chiliyoghurten gir retten et lite sting.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
Aubergine
1 stk
Tyrkisk krydder
1 pakke
Tomat
1 stk
Agurk
½ stk
Rødløk
½ stk
Bladpersille
1 bunt
Fetaost
50 g
(Melk, Laktose)
Sitron
½ stk
Pitabrød
4 stk
(Hvete, Rug)
Agurk
½ stk
Yoghurt naturell
150 g
(Melk, Laktose)
Srirachasaus
1 pakke
Sitron
½ stk
Egg
2 stk
(Egg)
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
625 kcal
Fett:
16 g
Karbohydrater:
90 g
Protein:
30 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Har du syltet jalapeño eller chili, passer det godt til retten.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
 Kutt auberginen i terninger. Fordel aubergineterningene utover et stekebrett med bakepapir og vend inn litt olje, det tyrkiske krydderet, salt og pepper. Stek aubergineterningene i ovnen i omtrent 15 minutter. 
 Kok eggene i 6–7 minutter. Avkjøl de ferdigkokte eggene i kaldt vann, skrell og del dem i båter.
Kutt tomaten og halve agurken i terninger. Skrell og finhakk rødløken. Skyll og finhakk persillen. Bland det hele sammen i en serveringsbolle, og vend inn aubergineterningene når de er ferdigstekte. Smuldre fetaosten over salaten, og smak til med saft fra halve sitronen. Topp salaten med eggebåtene, og dryss over litt salt og pepper. 
 Fukt pitabrødene, og stek dem i ovnen i 4–6 minutter før servering.
Grovriv resten av agurken på et rivjern og press ut væskenHa yoghurten over i en skål, og vend inn den revne agurken. Smak til med sriachasausen, salt, pepper og saft fra resten av sitronen.
God middag!