Plukkfisk med lettsaltet torsk, karamellisert løk og kokte poteter
Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser
Plukkfisk er en tradisjonsrett med fiskerester. Her får dere en luksusversjon med lettsaltet torsk og ferdig laget bechamel, slik at det skal gå fort.
Plukkfisk er en tradisjonsrett med fiskerester. Her får dere en luksusversjon med lettsaltet torsk og ferdig laget bechamel, slik at det skal gå fort.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- sukker
Poteter
350 g
Gul løk
1 stk
Balsamicovinaigrette
½–1 pakke
Sukker
1 ss
Lettsaltet torskefilet
200 g
Gulrøtter
400 g
Purre
½ stk
Bechamelsaus
300 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 660 kcal
- Fett:
- 29 g
- Karbohydrater:
- 69 g
- Protein:
- 31 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Smak gjerne til sausen med friske urter og litt muskattnøtt. Det er også godt å finrive litt parmesan og ha det i sausen.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skrell og kutt løken i skiver. Ha løken i en ildfast form, og vend inn balsamicovinaigretten, 1 ss sukker og litt salt. Stek løken i ovnen i 20 minutter. Vend på løken underveis i steketiden. Smak til med salt og pepper.
Ha fisken i et dørslag, og skyll den i kaldt vann frem til du skal skjære den i biter. Skrell og kutt gulrøttene i terninger. Del purren i to på langs, skyll den fri for jord, og kutt den i tynne skiver. Skjær fisken i terninger.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek gulrøttene og purren i 4 minutter. Tilsett bechamelsausen, og kok opp. Skru ned varmen til middels varme, og ha i fisken. La fisken trekke i sausen i 4 minutter. Smak til med salt og pepper (se tips).
God middag!