Skreifilet med ovnsbakte grønnsaker og løksmør
Glutenfri

Skreifilet med ovnsbakte grønnsaker og løksmør

Ny oppskrift
Under 45 min
6 Ingredienser
Skrei er en torskefisk som har et nydelig hvitt og delikat kjøtt. Rødbetene gir farge og smak til retten, og revet pepperrot gjør det hele komplett.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Rødbete
1 stk
Poteter
350 g
Skreifilet med skinn
400 g
(Fisk)
Salt
1 ss
Sellerirot
300 g
(Selleri)
Sjalottløk
1 stk
Pepperrot
1 bit
Smør
3 ss
(Melk)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
445 kcal
Fett:
15 g
Karbohydrater:
40 g
Protein:
38 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bruk hansker når du skreller og kutter rødbetene, da de skiller ut mye farge.

Varm opp stekeovnen til 220 grader, og kok opp 2 liter vann i en kjele.
 Skrell rødbeten, og kutt den og potetene i båter. Fordel rødbeten og potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek rødbete- og potetbåtene i ovnen i omtrent 30 minutter.  
 Skjær skreien i porsjonstykker. Ha 1 ss salt i kjelen fra punkt 1, og ha skreistykkene i kjelen. Skru ned til lav varme. La fisken trekke i vannet i 8–10 minutter, til den flaker seg. Vannet skal helst ikke koke, men være rett under kokepunktet.  
 Skjær skallet av sellerien, og kutt den i store terninger. Kok selleriterningene i omtrent 10 minutter. Sil vannet av sellerien, men spar på litt av kokevannet. Kjør sellerien og vannet glatt med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.    
 Skrell sjalottløken og pepperroten. Finhakk løken, og riv pepperroten på et rivjern. Varm opp en kjele med 3 ss smør til middels høy varme, og stek løken i smøret til det er nøttebrunt. Tilsett halvparten av pepperroten mot slutten av steketiden. 
 Topp retten med resten av pepperroten.
God middag!