Chicken tikka masala

Chicken tikka masala

Ny oppskrift
Under 20 min
1 Ingredienser

Ingredienser

1 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Gurkemeie (kan sløyfes)
    • salt
    • smør
    • solsikke-/rapsolje
    • vann
    Chicken tikka-saus
    1 pakke
    Kyllingoverlår med skinn og bein
    1 pakke
    Salt
    Solsikke-/rapsolje
    1 ss
    Smør
    1 ss
    Basmatiris
    125 g
    Vann
    2 dl
    Salt
    1 ts
    Gurkemeie (kan sløyfes)
    1 ts
    Pitabrød
    1 pakke
    Tomat
    1 stk
    Hjertesalat
    1 stk
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Tips: For mer smak i salaten, ha på litt olivenolje, salt, pepper og eddik ved servering.

    Sett ovnen på 210 grader.
    Varm forsiktig opp tikkasausen i en gryte som tåler å stå i ovnen. Krydre kyllinglårene med salt og pepper. Brun dem på begge sider i en blanding av olje og smør på middels varme til de er gylne. Ha kyllingen over i tikkasausen og sett gryta i ovnen. Om du ikke har en gryte som tåler å stå i ovnen, ha alt over i en ildfast form. La det stå i ovnen i 15–20 minutter til kyllingen er gjennombakt.
    Skyll risen i kaldt vann og ha den i en vid kjele. Tilsett vann, salt og gurkemeie, kok opp, rør om og la det forsiktig koke på lav varme i 14 minutter under lokk. Sett kjelen til side og la risen etterdampe i minimum 5 minutter, fortsatt under lokk, og vend om rett før servering.
    Varm pitabrødene i ovnen 3–4 minutter. Eventuelt kan du bruke en brødrister.
    Skjær tomat i terninger og riv hjertesalat i mindre biter. Server chicken tikka masala med ris, nanbrød og salat.
    God middag!