Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Gurkemeie (kan sløyfes)
- salt
- smør
- solsikke-/rapsolje
- vann
Chicken tikka-saus
1 pakke
Kyllingoverlår med skinn og bein
1 pakke
Salt
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Smør
1 ss
Basmatiris
125 g
Vann
2 dl
Salt
1 ts
Gurkemeie (kan sløyfes)
1 ts
Pitabrød
1 pakke
Tomat
1 stk
Hjertesalat
1 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Tips: For mer smak i salaten, ha på litt olivenolje, salt, pepper og eddik ved servering.
Sett ovnen på 210 grader.
Varm forsiktig opp tikkasausen i en gryte som tåler å stå i ovnen. Krydre kyllinglårene med salt og pepper. Brun dem på begge sider i en blanding av olje og smør på middels varme til de er gylne. Ha kyllingen over i tikkasausen og sett gryta i ovnen. Om du ikke har en gryte som tåler å stå i ovnen, ha alt over i en ildfast form. La det stå i ovnen i 15–20 minutter til kyllingen er gjennombakt.
Skyll risen i kaldt vann og ha den i en vid kjele. Tilsett vann, salt og gurkemeie, kok opp, rør om og la det forsiktig koke på lav varme i 14 minutter under lokk. Sett kjelen til side og la risen etterdampe i minimum 5 minutter, fortsatt under lokk, og vend om rett før servering.
Varm pitabrødene i ovnen 3–4 minutter. Eventuelt kan du bruke en brødrister.
Skjær tomat i terninger og riv hjertesalat i mindre biter. Server chicken tikka masala med ris, nanbrød og salat.
God middag!