Kyllinglår med bakte tomater og risotto
4.29 (331)
Under 30 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Egg·
- Melk
Basisvarer:
- Salt
- smør
- solsikke-/rapsolje
- vann
Kyllinglår
1 pakke
Salt
Potetkrydder
1 pakke
Sitron
½ stk
Sjalottløk
1 stk
Små sjampinjonger
1 pakke
Solsikke-/rapsolje
2-3 ss
Risottoris
150 g
Vann
5 dl
Hønsebuljong
1 pakke
Smør
1 ss
Grana Padano
1 stk
Spinat
1 pakke
Cherrytomater
1 pakke
Kinesisk hvitløk
½ stk
Kruspersille
½ pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Erstatt noe av væsken i risottoen med hvitvin. Kutt forsiktig et lite kryss under hver tomat. Ha på 2 ss olivenolje og 2 ss balsamico før du setter dem i ovnen. Det gir mye god smak.
Varm opp ovnen til 220 grader varmluft.
Skyll kyllinglårene i kaldt vann og tørk dem lett med papir. Om lårene er store kan du dele dem i leddet for å korte ned steketiden. Legg lårene i en ildfast form. Krydre med salt, pepper og potetkrydder. Sett formen i ovnen og stek kyllinglårene til de er gjennomstekte. Det tar omtrent 25–30 minutter. Klem over sitronsaft før servering.
Hakk sjalottløken og del sjampinjongene i to om de er litt store. Fres løk og sopp i en kjele med litt olje til løken er blank. Tilsett risottoris, vann og buljong. La risottoen småkoke i 15-18 minutter. Rør innimellom. Vend inn smør, revet grana padano og spinat når risottoen er ferdig kokt. Smak til med salt og pepper (se tips).
Mens risottoen koker, del hvitløken i store biter og hakk persillen. Legg cherrytomater, hvitløk og persille i formen sammen med kyllingen de 5 siste minuttene (se tips). Tomater blir veldig varme når du baker dem i ovnen. For å unngå at de små familiemedlemmene skal brenne seg kan du lage en tomatsalat i stedet for om du vil.
Server kyllinglår med bakte tomater og risotto.
Plukk kyllingen fra beinet og kutt kjøttet i biter. Bland eventuelle rester av grønnsakene med grønn salat. Topp salaten med kylligkjøttet.
God middag!