Gnocchi med kremet spinat og ovnsbakt flaskegresskar
Lett å lage

Gnocchi med kremet spinat og ovnsbakt flaskegresskar

Ny oppskrift
Under 30 min
6 Ingredienser
Når gnocchien pannestekes, blir den både krispy og kremet – og harmonerer deilig med søtt gresskar og frisk spinat. En av våre mest populære vegetarretter.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • vann
Flaskegresskar
1 stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Sitron
½ stk
Spinat
200 g
Crème fraîche
1 pakke
(Melk, Laktose)
Vann
½ dl
Gnocchi
500 g
(Sulfitt, Hvete, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
706 kcal
Fett:
15 g
Karbohydrater:
126 g
Protein:
16 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Vend gresskaret i litt balsamico før du steker det i ovnen. Topp gjerne med noen kjerner eller nøtter.

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft. 
Skyll gresskaret, kutt det i to på langs og skrap ut frøene med en skje. Kutt gresskaret i skiver. Fordel skivene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek gresskarskivene i ovnen i 15–20 minutter.
 Tilbered gnocchien som anvist på pakken. Hell av vannet.
Skrell og finhakk hvitløken. Finriv litt av sitronskallet (kun det gule) på et rivjern. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt smør. Stek gnocchien og spinaten i 2–3 minutter. Tilsett hvitløken, og stek videre i omtrent 1 minutt. Ha i crème fraîchen og ½ dl vann, og la det hele småkoke i 1–2 minutter. Krydre med salt og pepper, og smak til med saften fra sitronen.
Topp retten med det ovnsbakte gresskaret og sitronskallet ved servering.
God middag!