Ovnsbakt torsk med urtepoteter, gulrotpuré og smørsaus
Glutenfri

Ovnsbakt torsk med urtepoteter, gulrotpuré og smørsaus

Ny oppskrift
Under 45 min
9 Ingredienser
Denne retten er full av matglede og inspirasjon. Smørsausen løfter lyrens delikate fiskesmak, og hjemmelaget gulrotpuré garanterer lykkelige sukk.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Poteter
350 g
Salsa verde
75 g
Gulrøtter
2 stk
Lime
1 stk
Smør
½ ss
(Melk)
Torskefilet
375 g
(Fisk)
Nepe
1 stk
Rødt eple
1 stk
Grønnkål
50 g
Smør
½ ss
(Melk)
Smørsaus
1 pakke
(Fisk, Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
866 kcal
Fett:
55 g
Karbohydrater:
52 g
Protein:
41 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

For å spare tid, kan du steke alle grønnsakene i ovnen. Stek gulrøttene og nepene sammen med potetene i 12 minutter. Vend deretter inn eplet og grønnkålen, og stek det hele videre i 5 minutter.

Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.  
Skyll og kutt potetene i båter. Fordel potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene midt i ovnen i omtrent 12 minutter.
Skrell og kutt gulrøttene i mindre biter. Kok gulrotbitene i lettsaltet vann i omtrent 12 minutter, til de er møre. Sil av vannet, og mos gulrøttene til en puré sammen med ½ ss smør. Smak til puréen med salt, pepper og litt saft fra limen.
 Ta potetene ut av ovnen, og vend inn salsa verden. Legg fisken på stekebrettet sammen med potetene, og krydre den med litt salt. Ha gjerne litt av salsa verden på fisken også. Stek potetene og fisken midt i ovnen i omtrent 12 minutter, eller potetene er gylne og gjennomstekte. 
Skrell nepen hvis du vil, og skyll eplet. Kutt nepen i grove terninger. Del eplet i to, og kutt det i tynne skiver. Ha nepeterningene i en kjele, og dekk dem med vann. Kok opp, og la nepeterningene koke i 2–3 minutter. Sil av vannet, og la nepeterningene dampe fra seg i 3 minutter. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje og ½ ss smør. Stek nepeterningene i omtrent 2 minutter, til de har fått litt farge. Tilsett epleskivene og grønnkålen, og stek videre i 2 minutter. Krydre med salt og pepper.   
Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring. 
Kutt resten av limen i båter, og server båtene til retten.
God middag!