Salsicciapølse med potetkrem, syrlig rødløk og grov sennep
Ny oppskrift
Under 30 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep
Basisvarer:
- Akasiehonning
- extra virgin olivenolje
- extra virgin olivenolje
- melk
- salt
- smør
- solsikke-/rapsolje
Mandelpoteter
400 g
Melk
1 dl
Smør
1 ss
Salt
Rødløk
1 stk
Lime
1 stk
Hjertesalat
1 stk
Solsikke-/rapsolje
Salt
Extra virgin olivenolje
Salsicciapølser
375 g
Solsikke-/rapsolje
Grov sennep
1 glass
Extra virgin olivenolje
1/2 ss
Akasiehonning
1/2 ss
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Er du glad i hjemmelaget syltet rødløk? Kok opp 1 dl sukker, ½ dl eple-/hvitvins-/rødvinseddik og 1½ dl vann. Kutt rødløk i tynne skiver, ha skivene i laken og la dem trekke i 10 minutter. Syltet løk kan oppbevares på rene glass med lokk.
Varm opp ovnen til 220 grader varmluft. Skrell mandelpotetene og kok dem i en kjele med vann i omtrent 20 minutter, til de er møre.
Kutt rødløk i skiver. Bland den sammen med limesaft i en skål og la det stå på benken og trekke smak frem til servering.
Del hjertesalaten i to på langs. Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme og stek hjertesalaten med snittflaten ned i 1–2 minutter. Ha den over i en ildfast form, ha på salt og olivenolje, og stek den i ovnen i 5–6 minutter.
Varm opp igjen stekepannen til høy varme. Ha i litt ny olje, og stek pølsene i 3–4 minutter på hver side.
Sil vannet av potetene, ha dem tilbake i kjelen og mos dem sammen med melk og smør. Smak til med salt og pepper.
Bland sammen den grove sennepen, olivenolje og honning.
Server salsicciapølse med potetkrem, syrlig rødløk og grov sennep.
God middag!