Potet- og purreløksuppe med bacon

Potet- og purreløksuppe med bacon

Ny oppskrift
Under 30 min
5 Ingredienser

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Gluten
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Salt
  • solsikke-/rapsolje
Liste
Liste
Bilder
Langbrød av fullkorn
1 pakke
(Gluten)
Baconterninger
1 pakke
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Borte-hjemmelaget potet- og purreløksuppe
1 pose
(Melk, Laktose)
Minipurreløk
½ stk
Erter
1 pakke
Salt
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Skjær langbrødene i terninger om du heller vil lage krutonger. Smelt godt med smør i en panne, tilsett tørt krydder som timinan, rosmarin eller provencekrydder, og stek brødterningene på lav varme. Tørk dem på et kjøkkenpapir før servering.

Varm opp ovnen til 210 grader varmluft.
Varm opp en stekepanne, og tilsett olje og baconterninger. La bacon og olje varmes opp samtidig, da blir det enklere å få baconet sprøtt. Det tar omtrent 15 minutter på medium lav varme.
Skyll purren godt og skjær den i tynne skiver.
Varm opp suppen under omrøring. Når suppen er varm og baconet sprøtt, ha purreskiver og erter i pannen med baconet og la det steke i 2–3 minutter så det får litt farge. Ha på salt og pepper.
Når det gjenstår 4–5 minutter igjen før servering, ha langbrødene i ovnen og stek dem til de er gjennomvarme.
Server potet- og purreløksuppe med bacon, purre, og erter, og langbrød ved siden av.
God middag!