Fiskekaker med stuet gulrot og ertesmør
4.03 (269)
Under 25 min
5 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Salt
- smør
- soyasaus
- vann
Poteter
500 g
Fiskekaker
480 g
Vann
½ dl
Gulrotstuing
300 g
Salt
Løk
½ stk
Smør
2 ss
Erter
125 g
Soyasaus
2 ss
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan steke fiskekakene i en stekepanne med olje fremfor å ha dem i ovnen om du synes det er enklere.
Varm opp ovnen til 200 grader varmluft.
Sett over poteter til koking og kok dem møre. Det tar omtrent 20–25 minutter. Kok opp en stor kjele med vann til gulrotstuingen.
Legg fiskekakene i en ildfast form. Tilsett vann i formen og dekk over med aluminiumsfolie. Sett formen i ovnen og varm fiskekakene til de er gjennomvarme. Det tar omtrent 15 minutter (se tips).
Legg posen med gulrotstuing i vannet og la den koke i omtrent 15 minutter. Løft posen opp av vannet, hold i den med et kjøkkenhåndkle og klipp opp på toppen. Hell gulrotstuingen forsiktig tilbake i kjelen tømt for vann eller i et serveringsfat. Smak eventuelt til med litt salt og pepper.
Skjær løk i tynne skiver. Smelt smør i en liten kjele og tilsett løk og erter. La grønnsakene trekke i smøret i 3–4 minutter. Tilsett soyasaus rett før servering.
Server fiskekaker med stuet gulrot, kokte poteter og ertesmør.
God middag!