Kylling med Indisk blomkål og potetgryte

Kylling med Indisk blomkål og potetgryte

4.25 (228)
Under 35 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Salt
    • smør
    • solsikke-/rapsolje
    Blomkålbuketter
    150 g
    Poteter
    500 g
    Solsikke-/rapsolje
    2 ss
    Smør
    1 ss
    Salt
    Prinsessefilet av kylling
    350 g
    Grønn currypaste
    1/2 -1 pakke
    Salt
    Solsikke-/rapsolje
    Gul løk
    ½ stk
    Kokosmelk
    1 pakke
    Strimlet grønnkål
    1 pakke
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Har du persille eller en annen grønn urt, finhakk den og dryss den over ved servering.

    Varm opp ovnen til 210 grader varmluft.
    Del poteter i fire, eller eventuelt i terninger à 1x1 cm. Legg poteter og blomkål i en ildfast form og bland inn olje, smør, salt og pepper. Sett formen i ovnen og stek grønnsakene i omtrent 20 minutter. Vend om underveis for å få en jevnere steking.
    Skjær løk i tynne skiver. Krydre kyllingen med salt og pepper på begge sider. Varm opp en stekepanne med olje og stek kyllingen på høy varme i 3–4 minutter på hver side. Ta den ut av pannen og over på en tallerken. Skru ned varmen på pannen, ha i løken og stek den til den er blank.
    Tilsett kokosmelk og curry paste i pannen. Bruk curry paste etter smak, noen kan synes den er litt sterk. La sausen koke i 5–6 minutter. Når grønnsakene i ovnen har stekt i 20 minutter, ta formen ut av ovnen og hell currysausen over. Bland godt. Sett formen tilbake i ovnen og stek videre i 5–6 minutter. Ta formen ut av ovnen igjen og bland inn grønnkål og kylling. Sett formen tilbake i ovnen og stek videre i 2–3 minutter, til kyllingen er gjennomstekt og grønnkålen har falt sammen.
    Server kylling med indisk blomkål og potetgryte. 
    God middag!