Panert torsk med stuet gulrot og ertesmør
Ny oppskrift
Under 25 min
4 Ingredienser
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Salt
- smør
- soyasaus
Poteter
200 g
Gulrotstuing
200 g
Salt
Smør
1 ss
Erter
125 g
Soyasaus
1 ss
Panert torsk
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også steke den panerte torsken i en stekepanne. Bruk da en kombinasjon av smør og olje når du steker, da får du fin og sprø stekeoverflate.
Varm opp ovnen til 220 grader varmluft.
Sett over poteter til koking og kok til de er møre. Det tar omtrent 20–25 minutter. Kok opp en stor kjele med vann til gulrotstuingen.
Ha den panerte torsken på et stekebrett dekket med bakepapir. Sett brettet i ovnen og stek fisken til den er sprø og gyllen. Det tar omtrent 12–18 minutter.
Legg posen med gulrotstuing i vannet og la den koke i omtrent 15 minutter. Løft posen opp av vannet, hold i den med et kjøkkenhåndkle og klipp opp på toppen. Hell gulrotstuingen forsiktig tilbake i kjelen tømt for vann eller i et serveringsfat. Smak eventuelt til med litt salt og pepper.
Smelt smør og tilsett erter. La ertene trekke i smøret i 2–3 minutter. Tilsett soyasaus rett før servering.
Server panert torsk med stuet gulrot, kokte poteter og ertesmør.
God middag!