Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Gluten·
- Soya·
- Selleri
Basisvarer:
- Grovkvernet sort pepper
- Litt salt
- smør
- solsikke-/rapsolje
- soyasaus
- vann
Jasminris
150 g
Vann
Litt salt
Minisjampinjong
100 g
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Smør
½ ss
Gulrot
1 stk
Rød paprika
½ stk
Biffkjøtt
200 g
Hoisinsaus
1 pakke
Vann
½ dl
Soyasaus
1 ss
Grovkvernet sort pepper
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha kjøttet utover en tallerken og tørk godt av det med kjøkkenpapir før du har det i pannen. Da blir det lettere å få stekt det.
Kok ris etter anvisning på pakken.
Del soppen i to eller fire, avhengig av størrelsen. De minste kan du beholde hele. Varm opp en stekepanne med smør og olje. Stek soppen på medium varme samtidig som du kutter resten av grønnsakene. Skrell gulroten, og skjær den og paprika i tynne staver eller strimler.
Når soppen har stekt i 5–6 minutter, tilsett de andre grønnsakene og stek videre i 4–5 minutter. Ha grønnsakene over på en tallerken og sett pannen tilbake på varmen. Ha i litt mer olje og stek biffkjøttet på høy varme. Stek det gjerne i to omganger, så slipper du at det koker i pannen. Ha kjøttet over på tallerkenen sammen med grønnsakene etter hvert som det er ferdig stekt. Del biffkjøttet i strimler.
Ha grønnsakene og kjøttet tilbake i pannen. Tilsett hoisinsaus og vann, og kok opp under omrøring. Smak til med soyasaus og grovkvernet pepper.
Server hoisinstekt biffkjøtt med ris og grønnsaker.
God middag!