Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Fisk
Basisvarer:
- Eddik 7 %
- salt
- sukker
- vann
Poteter
400 g
Agurk
1 stk
Fennikel
½ stk
Salt
½–1 ts
Sukker
2 ss
Eddik 7 %
4 ss
Vann
1 dl
Laksefilet
325 g
Salt
Hollandaise
200 ml
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vil du heller dampe fisken, gjør gjerne det. Ha 2 liter vann, 2 ss salt, 10 hele pepperkorn, ½ sitron og 2 laurbærblad i en kjele. Gi det hele et oppkok, legg i laksen og la det trekke i 5–8 minutter, litt avhengig av tykkelsen på fiskestykkene. Laksen er ferdig når den nesten flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Løft den ut og legg den på et serveringsfat.
Varm opp ovnen til 200 grader varmluft. Sett over poteter til koking og kok dem møre. Det tar omtrent 20–25 minutter.
Kutt av skuddene på fennikelen, de som ligner på dill, og finhakk disse. Skjær fennikel og agurk i tynne skiver, gjerne med en ostehøvel eller mandolin. Bland sammen salt, sukker, eddik, skuddene fra fennikelen og vann. Hell dressingen over fennikelen og agurken. La bollen stå på benken frem til servering. Smak til før servering.
Skyll laksen i kaldt vann og tørk den lett med papir. Legg den i en ildfast form, og ha på salt og pepper. Sett formen i ovnen og stek laksen i 8–10 minutter (se tips).
Varm sausen forsiktig i en kjele under omrøring. Sausen må ikke koke, da kan den skille seg.
Server bakt laks med agurk- og fennikelsalat, kokte poteter og hollandaise.
God middag!