Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Gluten·
- Selleri
Basisvarer:
- Extra virgin olivenolje eller smør
- salt
- solsikke-/rapsolje
- sukker
- vann
Fusilli
200-250 g
Salt
Extra virgin olivenolje eller smør
1 ss
Kjøttdeig
350 g
Solsikke-/rapsolje
3 ss
Løk
1 stk
Kinesisk hvitløk
¼ stk
Gulrot
1 stk
Sellerirot
200-300 g
Passata
1 flaske
Vann
1 dl
Oksebuljong
1 pakke
Salt
Sukker
Oregano
1 pakke
Brokkoli
½–1 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ønsker du en litt annen vri på sausen kan du smake den til med litt hakket chili eller spisskummen. Vil du ha en mer kremet pastarett, tilsett litt fløte eller rømme.
Sett over en stor kjele med rikelig lettsaltet vann til koking av pasta.
Hakk løk og hvitløk. Kutt gulrot og sellerirot i terninger. Om du vil korte ned koketiden kan du rive rotgrønnsakene på et rivjern.
Varm opp en vid kjele med olje. Brun kjøttdeigen, tilsett løk og hvitløk, og la det surre til løken er blank. Ha i gulrot og sellerirot.
Hell passata i kjelen. Skyll flasken med vann og ha det i kjelen. Tilsett buljong, kok opp og la sausen småkoke i 15–20 minutter. Smak til med salt, pepper, sukker og urter.
Kutt brokkoli i buketter, skrell stilken og kutt den i biter. Tilpass mengden pasta til din familie. Ha pastaen i det kokende vannet og kok den såkalt al dente, altså med en fast kjerne. Det tar omtrent 10–11 minutter. Kok brokkolien sammen med pastaen de siste 4–5 minuttene. Hell av vannet og vend litt olivenolje eller smør inn i pastaen og brokkolien.
Server pasta med kjøttsaus og brokkoli.
God middag!