Kyllingklubber med spanske poteter og mangosalat

Kyllingklubber med spanske poteter og mangosalat

4.22 (361)
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep

Basisvarer:
  • Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
  • extra virgin olivenolje
  • salt
  • solsikke-/rapsolje
Kyllingklubber
600 g
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Salsicciakrydder
1 pakke
Salt
Poteter
400 g
Kinesisk hvitløk
½ stk
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Salt
Aioli
1 pakke
(Sulfitt, Egg, Sennep)
Tomatsalsa
1 beger
Strimlet kålsalat
1 pakke
Cherrytomater
1 pakke
Fennikel
½ stk
Mango
1 stk
Extra virgin olivenolje
1 ss
Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
1 ss
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

For mer autentiske poteter, stek dem med litt store chilibiter også.

Varm opp ovnen til 220 grader varmluft.
Legg kyllingklubbene på et stekebrett med bakepapir. Bland sammen olje, salsicciakrydder og salt. Fordel krydderblandingen over kyllingen. Pass på at det er krydder rundt hele klubben.
Skyll potetene og del dem i to på langs. Kutt hvitløken i 4. Legg potetene og hvitløken på et eget brett med bakepapir. Drypp over litt olje og krydre med salt og pepper. Sett brettene inn i ovnen og stek kylling og poteter til kyllingen er gjennomstekt og potetene er møre. Det tar omtrent 30 minutter. Bytt gjerne plass på brettene underveis. Skru på grillfunksjonen i ovnen de siste 2–3 minuttene for å få sprøere skinn på kyllingen.
Ha strimlet kålsalat i en bolle. Del cherrytomatene i to og fennikelen i tynne skiver. Kutt mangoen på hver side av stilken. Prøv å følge steinen med kniven, den er avlang og ligger rett under stilken. Skjær forsiktig bort skallet. Del mangokjøttet i terninger. Bland sammen kål, tomater, fennikel og mango. Ha over olivenolje og eddik rett før servering. Om du ikke ønsker å blande alt sammen, server elementene hver for seg.
Når potetene er gylne og møre, topp dem med aioli og salsa. Eventuelt kan du servere alt hver for seg.
Server kyllingklubber med spanske poteter og mangosalat.
God middag!