Salat med chevre, parmaskinke og asparges

Salat med chevre, parmaskinke og asparges

Ny oppskrift
Under 35 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Eplesider-/hvitvinseddik
    • extra virgin olivenolje
    • honning
    • salt
    • smør
    Smør
    100 g
    Hvitløk
    2-3 fedd
    Salt
    Bagett
    2 stk
    Asparges
    1/2 bunt
    Honning
    1-2 ss
    Eplesider-/hvitvinseddik
    2 ss
    Extra virgin olivenolje
    1/2 dl
    Sjalottløk
    1 stk
    Salt
    Romanosalat
    1 stk
    Cherrytomater
    1 pakke
    Rødløk
    1 stk
    Parmaskinke
    1 pakke
    Chevre
    1 pakke
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Fremfor å lage hvitløksbagetter, kan du legge chevre på bagettene og gratinere dem i ovnen. Da får bagettene en deilig sprø konsistens mot den varme osten. Du kan gjerne sylte rødløken, det blir veldig godt i denne salaten. Kok opp 1 dl vann, 1 dl sukker og ½ dl epleeddik. Ha oppi tynne halvskiver rødløk, gi det et kjapt oppkok og kjøl ned.

    Sett ovnen på 210 grader.
    Ta smør ut av kjøleskapet til temperering og finhakk hvitløk. Bland sammen smør og hvitløk i en bolle og smak til med salt og pepper. Skjær dype diagonale riller i bagettene og fyll rillene med smørblandingen. Stek bagettene i ovnen i omtrent 9 minutter.
    Skrell aspargesen og knekk av halvannen cm av stilken. Kok aspargesene i lettsaltet vann i 1-2 minutter og kjøl dem ned i isvann for å stoppe kokeprosessen.
    Nå skal du lage dressing. Er honningen tykk, varm den litt opp slik at den blir flytende. Finhakk sjalottløk. Bland sammen honning, eddik, olivenolje og sjalottløk. Smak til med salt og pepper.
    Vask og riv salaten i mindre biter. Del cherrytomater i to og kutt rødløk i tynne båter. Bland det sammen og fordel det utover et stort fat sammen med aspargesen. Jeg foretrekker å bruke fat fremfor bolle til denne salaten, det blir penere og gir mer plass til osten.
    Fordel chevre og parmaskinke over salaten. Server dressingen ved siden av slik at hver enkelt kan ta den på selv etter ønske.
    God middag!