Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Bløtdyr·
- Fisk·
- Hvete·
- Soya
Basisvarer:
- Litt salt
- salt
- solsikke-/rapsolje
- vann
Fullkornsris
125 g
Litt salt
Strimlet storfekjøtt
250 g
Salt
Brokkolibuketter
150 g
Aromasopp
1 pakke
Kålrot
1 bit
Vårløk
½ pakke
Woksaus med sitrongress
1 pakke
Vann
½ dl
Ingefær
1–2 ss
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Lime
1 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Tilsett chili, hvitløk eller sitrongress i woken for styrke og aroma. Ha i en skvett soyasaus, buljong eller kraft om du vil ha mer saus. Ristede sesamfrø, cashewnøtter eller peanøtter smaker også godt til denne woken.
Kok ris etter anvisning på pakken. Hell av eventuell overflødig væske.
Tørk av kjøttet. Kutt sopp i fire, kålrot i strimler og vårløk i skiver. Finhakk eller riv ingefær.
Stek kjøttet raskt på sterk varme i en forvarmet stekepanne med olje. Stek det i to omganger for et bedre resultat. Krydre med salt og pepper, og legg kjøttet over på en tallerken.
Stek brokkoli, sopp og kålrot i 3–4 minutter. Vend inn vårløk, woksaus, vann og ingefær, og kok opp.
Ha kjøttet tilbake i pannen og smak til med limesaft, salt og pepper.
Server wok med strimlet oksekjøtt og kokt ris ved siden av.
300 g
Kokt fullkornsris: 150 g
Energiinnhold: 400 kcal
For deg som registrerer måltidene i Roede-klubben.no, registrer middagen i porsjoner:
1. Søk etter oppskrift
2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram)
God middag!