Asiatiske kyllinglår med wokgrønnsaker

Asiatiske kyllinglår med wokgrønnsaker

4.09 (251)
Under 25 min
5 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Bløtdyr
    ·
  • Fisk

Basisvarer:
  • Karri
  • salt
  • solsikke-/rapsolje
  • soyasaus
  • sweet chili-saus
  • vann
Kyllinglår
1 pakke
Karri
1–2 ts
Soyasaus
2 ss
Salt
Sweet chili-saus
2-3 ss
Jasminris
150 g
Vann
Salt
Blomkålbuketter
1 pakke
Løk
½ stk
Solsikke-/rapsolje
4 ss
Woksaus
1 pakke
(Fisk, Bløtdyr)
Salt
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

1–2 ss revet ingefær vil gi et godt løft til retten. Den kan tilsettes sammen med sausene. Litt hakkede peanøtter eller ristede sesamfrø på toppen gir også en nydelig smak. Soyasaus er salt, så vær oppmerksom på det når du salter kyllingen.

Varm opp ovnen til 210 grader varmluft.
Ha kyllinglårene utover en ildfast form og ha på karri, soyasaus, litt salt og pepper. Sett formen i ovnen og la den stå i 25–30 minutter. Når det gjenstår 5 minutter av steketiden, ha på sweet chili sauce.
Kok ris etter anvisning på pakken.
Skjær løk i tynne båter.
Varm opp en wok- eller stekepanne. Tilsett olje og la den bli varm. Fres blomkål og løk i 5–6 minutter mens du vender hyppig. Ha på woksaus og varm forsiktig opp. Når kyllingen er ferdig, bland eventuell stekesjy fra formen inn med grønnsakene. Smak til med salt og pepper.
Server kyllinglår med wokede grønnsaker og jasminris. Server gjerne soyasaus til.
God middag!