Strimlet storfe i nudelsalat med nøtter og hoisinsaus
4.29 (70)
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Egg·
- Gluten·
- Peanøtter·
- Soya·
- Nøtter
Basisvarer:
- Solsikke-/rapsolje
Gulrøtter
½ pakke
Sjalottløk
1 stk
Rød chili
½ stk
Avokado
1 stk
Sesamfrø
1 pakke
Solsikke-/rapsolje
Storfestrimler
300 g
Hoisinsaus
1 pakke
Eggnudler
1 pakke
Nøttemiks
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
En moden avokado vil gi etter for et lett håndtrykk og når den deles i to vil kjernen lett løsne fra skallet. Skulle avokadoen være umoden, lar du den ligge på kjøkkenbenken til den har bedre konsistens. Rist nøttene i en tørr stekepanne til de er lett gylne, da vil de smake mer.
Sett over en kjele med vann til koking av nudler.
Skrell gulrøttene og kutt dem i tynne strimler. Kutt sjalottløk i tynne skiver og finhakk chili.
Varm opp en tørr stekepanne til høy varme og rist sesamfrøene et lite minutt til de er gylne. Ha dem over på en liten tallerken (se tips).
Varm opp igjen stekepannen til høy varme og ha i olje. Ha kjøttet i pannen og la det ligge stille i omtrent 1 minutte. Snu litt på det, tilsett chili og stek videre i 1–2 minutter. Ta pannen av varmen og vend inn halvparten av sesamfrøene, sjalottløk og hoisinsaus.
Del avokadoen i to, fjern steinen og kutt avokadokjøttet i strimler. Bruk en spiseskje til å få det ut av skallet (se tips).
Kok nudlene i 4–5 minutter. Rør om innimellom for å unngå at de klumper seg sammen.
Sil vannet av nudlene, skyll dem lett i kaldt vann og ha dem tilbake i kjelen. Vend inn resten av sesamfrøene og nøttemiksen.
Server strimlet storfe med nudelsalat, avokado og gulrotstrimler.
God middag!