Salsicciaburgere med tomatkompott og ruccolasalat
4.43 (368)
Under 45 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Bygg·
- Hvete·
- Rug·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
- sukker
Poteter
350 g
Salsicciadeig
350 g
Fersk mozzarella
1 pakke
Gul løk
1 stk
Tomat
1 stk
Balsamicovinaigrette
½–1 pakke
Sukker
1 ts
Hamburgerbrød
2 stk
Ruccola
50 g
Aioli
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 1171 kcal
- Fett:
- 76 g
- Karbohydrater:
- 72 g
- Protein:
- 49 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Har du fersk basilikum hjemme, er dette kjempegodt å ha på burgeren.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll og kutt potetene i båter. Fordel potetbåtene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetbåtene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gjennomstekte.
Form salsicciadeigen til to burgere. Kutt 2 skiver av mozzarellaen. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek burgerne i 2–3 minutter på hver side, til de har fått en jevn stekeskorpe. Ha burgerne over i en ildfast form, legg en mozzarellaskive på hver, og sett burgerne under potetene i ovnen når det gjenstår omtrent 5 minutter av potetenes steketid. Vent med å vaske stekepannen, den skal brukes igjen i neste steg.
Skrell og finhakk ønsket mengde av løken. Skyll og kutt tomaten i grove biter. Varm opp stekepannen fra steg 3 til middels høy varme, og ha i litt ny olje. Stek løken og tomaten 3–4 minutter til det er litt mykt. Tilsett 1 ts sukker og balsamicovinaigretten, og stek videre i 2–3 minutter, eller til væsken har kokt litt inn i grønnsakene. Smak til med salt og pepper.
Varm hamburgerbrødene i ovnen i 2–3 minutter før servering.
Skyll salaten i kaldt vann, og tørk den lett.
Fyll hamburgerbrødene med salsicciaburgerne, halvparten av aiolien, ruccolasalaten og tomatkompotten. Server resten av aiolien som dipp til potetbåtene.
Skjær resten av mozzarellaen i biter, og ha den i en salat, eller på brødskiven med litt tomat, olivenolje, salt og pepper.
God middag!