Salsicciaburgere med tomatkompott og ruccolasalat

Salsicciaburgere med tomatkompott og ruccolasalat

4.43 (368)
Under 45 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Bygg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
  • sukker
Poteter
350 g
Salsicciadeig
350 g
Fersk mozzarella
1 pakke
(Melk, Laktose)
Gul løk
1 stk
Tomat
1 stk
Balsamicovinaigrette
½–1 pakke
Sukker
1 ts
Hamburgerbrød
2 stk
(Soya, Bygg, Hvete, Rug)
Ruccola
50 g
Aioli
1 pakke
(Sulfitt, Egg, Sennep)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
1171 kcal
Fett:
76 g
Karbohydrater:
72 g
Protein:
49 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Har du fersk basilikum hjemme, er dette kjempegodt å ha på burgeren.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
 Skyll og kutt potetene i båter. Fordel potetbåtene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetbåtene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gjennomstekte. 
Form salsicciadeigen til to burgere. Kutt 2 skiver av mozzarellaen. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek burgerne i 2–3 minutter på hver side, til de har fått en jevn stekeskorpe. Ha burgerne over i en ildfast form, legg en mozzarellaskive på hver, og sett burgerne under potetene i ovnen når det gjenstår omtrent 5 minutter av potetenes steketid. Vent med å vaske stekepannen, den skal brukes igjen i neste steg. 
 Skrell og finhakk ønsket mengde av løken. Skyll og kutt tomaten i grove biter. Varm opp stekepannen fra steg 3 til middels høy varme, og ha i litt ny olje. Stek løken og tomaten 3–4 minutter til det er litt mykt. Tilsett 1 ts sukker og balsamicovinaigretten, og stek videre i 2–3 minutter, eller til væsken har kokt litt inn i grønnsakene. Smak til med salt og pepper.
 Varm hamburgerbrødene i ovnen i 2–3 minutter før servering.
 Skyll salaten i kaldt vann, og tørk den lett.
Fyll hamburgerbrødene med salsicciaburgerne, halvparten av aiolien, ruccolasalaten og tomatkompotten. Server resten av aiolien som dipp til potetbåtene. 
Skjær resten av mozzarellaen i biter, og ha den i en salat, eller på brødskiven med litt tomat, olivenolje, salt og pepper.
God middag!