Ovnsbakt laks med dill, stekte grønnsaker og aioli
Ny oppskrift
Under 35 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Fisk
Basisvarer:
- Salt
- solsikke-/rapsolje
Poteter
400 g
Kinesisk hvitløk
½–1 stk
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Salt
Squash
1 stk
Rød paprika
1 stk
Rød chili
½–1 stk
Minipurreløk
1 stk
Dill
½–1 pakke
Laksefilet
325 g
Tobladssalat
1 pakke
Aioli
1 pakke
Lime
1 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du heller vil steke laksen i en stekepanne, varm opp pannen med olje, ha i laksen og la den steke på høy varme i omtrent 5 minutter. Trekk pannen til side og tilsett 1 ss smør. Press over lime, sett pannne tilbake på medium varme og la den steke videre i omtrent 7 minutter.
Varm opp ovnen til 210 grader varmluft. Vask potetene og kutt dem i båter. Finhakk hvitløk. Ha poteter, hvitløk, olje, salt og pepper i en ildfast form og bland alt godt sammen. Sett formen i ovnen og stek potetene alene i omtrent 10 minutter.
Kutt squash og paprika i terninger. Finhakk chili. Bland grønnsakene inn med potetene, sett formen tilbake i ovnen igjen og stek videre i omtrent 10 minutter til. Vend om på grønnsakene underveis for å få en jevnere steking.
Skjær purre i tynne skiver. Finhakk dill.
Skyll fisken i kaldt vann og tørk den med kjøkkenpapir. Legg fisken over grønnsakene i ovnen, dryss over dill og purre, og stek alt sammen i 8–10 minutter. Steketiden er avhengig av tykkelsen på fisken. Den er ferdig når den flaker seg lett ved et lite trykk med fingeren.
Server ovnsbakt laks med grønnsaker, poteter, salat, aioli og lime.
God middag!