Sheperd's pie med grønne linser og søtpotetlokk
Glutenfri

Sheperd's pie med grønne linser og søtpotetlokk

Ny oppskrift
Under 45 min
12 Ingredienser
I denne tradisjonelle engelske retten er fyllet byttet ut med linser, og potetlokket med søtpotet. En utradisjonell og skikkelig god pai.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Honning
  • olivenolje
  • olje
  • pepper
  • rødvinseddik
  • salt
  • vann
Gul løk
½ stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Gulrøtter
2 stk
Sellerirot
300 g
(Selleri)
Timian
1 bunt
Grønne linser
1 pakke
Salsicciakrydder
1 pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Tomatpuré
1 pakke
Rødvinseddik
1 ss
Vann
3 dl
Honning
1 ts
Søtpotetpuré
200 g
(Melk, Laktose)
Revet mozzarella
90 g
(Melk, Laktose)
Tobladssalat
50 g
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
487 kcal
Fett:
18 g
Karbohydrater:
55 g
Protein:
25 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Varm opp en tørr stekepanne til middels høy varme, og rist valnøttene i 2–3 minutter.

Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft.
 Skrell løken og hvitløken. Finhakk hvitløken og kutt løken i to, og deretter i skiver. Skrell og kutt gulrøttene og selleriroten i små terninger. Riv bladene av 1–2 stilker av timianen. Sil laken av linsene, og skyll dem. 
 Varm opp en tykkbunnet kjele eller stekepanne med høye kanter til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek hvitløken og løken i et par minutter, til løken er blank. Ha i gulrøttene, selleriroten, salsicciakrydderet og timianen, og stek videre i omtrent 2 minutter. Tilsett 1 ss rødvinseddik, grønnsaksbuljongen, tomatpuréen og 3 dl vann, og la det hele koke i omtrent 10 minutter. Smak til med 1 ts honning, salt og pepper. Bland inn linsene og la fyllet koke videre i 5–10 minutter, til grønnsakene er blitt myke, men fortsatt har litt tyggemotstand.
 Ha fyllet over i en ildfast form, og fordel søtpotetpuréen på toppen. Bruk en gaffel til å stikke små hull i søtpotetlokket. Strø mozzarellaen over paien og stek den i ovnen i 15–20 minutter, eller til osten er gyllen. 
 Skyll og tørk tobladssalaten. Topp salaten med litt olivenolje. 
God middag!