Hvitløksbakte kyllinglår med byggkornsalat, sortkål og hoisinsaus
Roede
Laktosefri

Hvitløksbakte kyllinglår med byggkornsalat, sortkål og hoisinsaus

Ny oppskrift
Under 45 min
10 Ingredienser
Saftige kyllinglår, sprøstekt skinn med smak av hvitløk. Mettende salat med byggryn, kinesisk hoisinsaus og syrlig limejuice. Sunt og smakfullt.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Bygg
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • soyasaus
  • vann
Kinesisk hvitløk
½ stk
Red rub-krydder
½ pakke
Kyllinglår
520 g
Olje
1 ss
Soyasaus
2 ss
(Soya)
Vann
1 dl
Byggkorn
125 g
(Bygg)
Svartkål
1 pakke
Rødløk
½ stk
Rød paprika
1 stk
Rød chili
1 stk
Hoisinsaus
½–1 pakke
(Soya, Sesamfrø)
Lime
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
774 kcal
Fett:
38 g
Karbohydrater:
60 g
Protein:
48 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Del kyllinglåret i to gjennom leddet for å korte ned på steketiden. Sett et steketermometer inn i den tykkeste delen av kyllinglåret, og stek kyllingen til den har en kjernetemperatur på 72 grader. La kyllingen hvile i 5–10 minutter.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
 Skrell og finhakk hvitløken. Bland sammen hvitløken, red rub-krydderet, 1 ss olje og 2 ss soyasaus i en skål. Legg kyllingen med skinnsiden opp i en ildfast form. Vend kyllingen i hvitløk- og krydderblandingen, og krydre med litt salt. Hell over 1 dl vann. Stek kyllingen i ovnen i 30–35 minutter, til den er gjennomstekt (se tips).
 Tilbered byggkornene som anvist på pakken. Skyll sortkålen, og kutt den i mindre biter. Skrell og finhakk rødløken. Rens og kutt paprikaen i strimler. Kutt chilien i tynne skiver. 
 Varm opp en stor stekepanne eller en vid kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek sortkålen, rødløken, paprikaen og ønsket mengde av chilien under omrøring i omtrent 3 minutter. Vend inn de ferdigkokte byggkornene og hoisinsausen. Smak til med saft fra limen, litt salt og pepper. 
 Server sjyen fra kyllingformen til retten. 
 Kyllinglår: 1 stk Byggkornsalat: 300 g Energiinnhold: ca. 480 kcal. For deg som registrerer måltidene i Roedeappen eller roede.com, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram). 
God middag!