Hjemmelaget rødbetesuppe med belugalinser, brød og Røros-rømme

Hjemmelaget rødbetesuppe med belugalinser, brød og Røros-rømme

Ny oppskrift
Under 30 min
12 Ingredienser
En hjemmelaget vegetarisk versjon av rødbetesuppen Borsjtj. Med proteinrike belugalinser, halvgrovt brød og lett Røros-rømme, er dette en nydelig suppe.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sennep
    ·
  • Spelthvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
  • olje
  • pepper
  • salt
  • vann
Belugalinser
125 g
Vann
1 l
Gul løk
1 stk
Kinesisk hvitløk
1 stk
Bakepotet
1 stk
Sous vide-rødbeter
1 pakke
Tomatpuré
½ pakke
Middelhavskrydder
⅓ pakke
(Sennep)
Grønnsaksbuljong
2 pakke
Olje
1 ss
Vann
1 l
Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
2 ss
Kjerneblanding
1 pakke
Halvgrove multibrød
2 stk
(Hvete, Spelthvete)
Dill
1 pakke
Økologisk Røros-rømme
1 pakke
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
776 kcal
Fett:
25 g
Karbohydrater:
106 g
Protein:
32 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Dette er en vegetarisk versjon av rødbetesuppen «Borsjtsj». Du kan ha litt mer vann i suppen hvis du synes den blir for tykk.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Kok opp 1 liter lettsaltet vann i en kjele. Skyll linsene i et dørslag, og kok dem under lokk på middels varme i omtrent 16 minutter. Sil av vannet, og ha linsene over i en skål. 
Skrell og finhakk løken og hvitløken. Skrell og kutt bakepoteten i terninger. Kutt rødbetene i terninger. 
Varm opp en vid kjele til middels varme, og ha i litt olje. Stek løken, hvitløken og bakepoteten i omtrent 4 minutter, til løken er blank. Vend inn tomatpuréen og ønsket mengde av middelhavskrydderet, og stek videre i 2 minutter. Tilsett grønnsaksbuljongen og 1 liter vann. Kok opp, og la suppen småkoke i omtrent 10 minutter. Ha i halvparten av rødbeteterningene, og kok i 3 minutter til. Kjør deretter suppen jevn med en stavmikser. Smak til med salt, pepper og 2 ss eddik. Rør inn resten av rødbeteterningene. Hold suppen varm frem til servering.
Fordel kjerneblandingen og multibrødene på et stekebrett med bakepapir, og stek det i ovnen i omtrent 4 minutter. Ha kjerneblandingen over i en skål. 
 Skyll, tørk og finhakk dillen. Server dillen, kjerneblandingen, multibrødene, belugalinsene og Røros-rømmen til suppen. 
 Suppe: 400 g Belugalinser: 30 g Brød: 1 stk Rørosrømme: 1 ss Energiinnhold: ca. 420 kcal. For deg som registrerer måltidene i Roedeappen eller roede.com, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram). 
God middag!