Torsk med grønnsaker, poteter og sandefjordsmør

Torsk med grønnsaker, poteter og sandefjordsmør

Ny oppskrift
Under 45 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • Litt salt
  • salt
  • smør
  • vann
Poteter
300 g
Litt salt
Vann
2 l
Salt
4 ss
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
4 ss
Torskefilet
375 g
(Fisk)
Smør
1 ss
Salt
Gulrot
1 stk
Grønne erter
125 g
Smør
70 g
Salt
Kremfløte
2 dl
(Melk, Laktose)
Sitron
¼ stk
Sitron
½ stk
Kruspersille
½ pakke
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bruk gjerne en hulløse og la fisken renne av seg på et kjøkkenpapir før du legger den over på et fat. Da slipper du å få med så mye av den salte laken.

Kok opp poteter i lettsaltet vann, skru ned til medium varme og la potetene trekke seg møre. Det tar omtrent 15 minutter.
Kok opp vann, salt og eddik.
Legg fiskestykkene i kokelaken og skru ned varmen. La fiskestykkene trekke, uten å koke, i laken i omtrent 8–10 minutter. Når fisken er ferdig, løft den forsiktig over på et fat (se tips).
Skrell og kutt gulrøtter i skiver. Kok gulrotskivene i lettsaltet vann i 5–6 minutter. La ertene koke med de siste 2 minuttene. Hell av vannet og bland inn smør, salt og pepper.
Kok inn fløten til du har omtrent halvparten igjen. Kutt smøret i terninger og pisk hver terning inn i fløten. Smak til sausen med sitron, salt og pepper. Trekk kjelen til side.
Server trukket torsk med kokte grønnsaker, poteter, sandefjordsmør, hakket persille og sitron i båter.
God middag!