Torsk med grønnsaker, poteter og sandefjordsmør
Ny oppskrift
Under 45 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
- Litt salt
- salt
- smør
- vann
Poteter
300 g
Litt salt
Vann
2 l
Salt
4 ss
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
4 ss
Torskefilet
375 g
Smør
1 ss
Salt
Gulrot
1 stk
Grønne erter
125 g
Smør
70 g
Salt
Kremfløte
2 dl
Sitron
¼ stk
Sitron
½ stk
Kruspersille
½ pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bruk gjerne en hulløse og la fisken renne av seg på et kjøkkenpapir før du legger den over på et fat. Da slipper du å få med så mye av den salte laken.
Kok opp poteter i lettsaltet vann, skru ned til medium varme og la potetene trekke seg møre. Det tar omtrent 15 minutter.
Kok opp vann, salt og eddik.
Legg fiskestykkene i kokelaken og skru ned varmen. La fiskestykkene trekke, uten å koke, i laken i omtrent 8–10 minutter. Når fisken er ferdig, løft den forsiktig over på et fat (se tips).
Skrell og kutt gulrøtter i skiver. Kok gulrotskivene i lettsaltet vann i 5–6 minutter. La ertene koke med de siste 2 minuttene. Hell av vannet og bland inn smør, salt og pepper.
Kok inn fløten til du har omtrent halvparten igjen. Kutt smøret i terninger og pisk hver terning inn i fløten. Smak til sausen med sitron, salt og pepper. Trekk kjelen til side.
Server trukket torsk med kokte grønnsaker, poteter, sandefjordsmør, hakket persille og sitron i båter.
God middag!