Kyllingbryst med ovnsbakte grønnsaker, stekt grønnkål og kremet estragonsaus
Glutenfri

Kyllingbryst med ovnsbakte grønnsaker, stekt grønnkål og kremet estragonsaus

4.19 (314)
Under 30 min
12 Ingredienser
Ovnsbakt kylling med sprøtt skinn er skikkelig godt, og det smaker ekstra godt sammen med en fyldig estragonsaus og sprø grønnkål.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • vann
Rødløk
½ stk
Gulrot
1 stk
Pastinakk
1 stk
Poteter
350 g
Kinesisk hvitløk
¼ stk
Sitron
¼ stk
Kyllingbryst med skinn
420 g
Smør
1 ss
(Melk)
Vann
½ dl
Kinesisk hvitløk
¼ stk
Estragon
1 bunt
Urtesaus
1 pakke
(Melk, Laktose)
Grønnkål
50 g
Sitron
¼ stk
Smør
1 ss
(Melk)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
707 kcal
Fett:
32 g
Karbohydrater:
50 g
Protein:
55 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Har du et steketermometer, kan du sette det i kyllingen der den er på sitt tykkeste. Stek kyllingen i ovnen til den har en kjernetemperatur på 65 grader. La kyllingen hvile i minst 5 minutter, før du skjærer den i skiver. Da vil temperaturen ligge på rundt 70 grader, som er fint for kyllingbryst.

Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Skrell og kutt rødløken i båter. Skrell og kutt gulroten og pastinakken i tykke skiver. Kutt potetene i tykke skiver, og skrell og finhakk hvitløken. Fordel rødløken, gulroten, pastinakken og potetene i en stor ildfast form, eller på et stekebrett med bakepapir, og vend inn hvitløken, saften fra sitronen, litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er møre.
 Krydre kyllingen med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen med skinnsiden ned i 2–3 minutter. Tilsett 1 ss smør, snu kyllingen, og stek den i 1–2 minutter på den andre siden. Øs smøret over kyllingen mens den steker. Legg kyllingen på toppen av grønnsakene når det gjenstår 10–14 minutter av grønnsakenes steketid. Kok ut stekepannen med ½ dl vann, og tilsett stekesjyen i formen.
 Skrell og finhakk hvitløken og 2–3 av estragonstilkene. Varm opp en kjele til middels varme, og ha i litt olje. Stek hvitløken og estragonen i 1 minutt. Tilsett urtesausen. Kok opp, og smak til estragonsausen med salt, pepper og mer av estragonen.
 Varm opp stekepannen fra punkt 3 til middels varme, og ha i litt ny olje. Stek grønnkålen i 3–4 minutter. Tilsett 1 ss smør, litt saft fra sitronen, salt og pepper.
Lag estragonolje med resten av estragonen. Ha stilkene du har til overs i en flaske med olivenolje. Oljen passer godt til både kylling og fisk. 
God middag!