Kylling satay og syrlig råkostsalat med agurk
Glutenfri
Laktosefri

Kylling satay og syrlig råkostsalat med agurk

Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser
Denne retten har hentet sin inspirasjon fra gatemat i Thailand. Sterk curry, balansert ut med fyldig kokosmelk, syren fra lime og toppet med salte peanøtter.

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Peanøtter

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
Agurk
½–1 stk
Gulrot
1 stk
Rødløk
½ stk
Lime
½–1 stk
Utbenet kyllinglår u/skinn
180 g
Sataysaus
½ glass
(Peanøtter)
Hakkede peanøtter
1 pakke
(Peanøtter)
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
875 kcal
Fett:
52 g
Karbohydrater:
50 g
Protein:
53 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha gjerne litt finhakket chili og fiskesaus i salaten for mer smak, men vær forsiktig med fiskesausen. Hvis du trenger mer metning passer det godt med ris til denne retten.

Del agurken i to, og bruk en skje til å skrape ut den myke kjernen. Skrell gulroten og rødløken. Kutt agurken, gulroten og rødløken i tynne skiver. Bland alt sammen i en salatbolle, og smak til med saft fra limen, salt og pepper (se tips).
Skjær kyllingen i biter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingbitene i omtrent 2 minutter, til de er gylne. Hell over sataysausen, og la det småkoke i 7–8 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt.
Dryss over peanøttene ved servering.
Hvis du får rester av sausen, kan du fryse den ned til en annen gang. Hvis du har lyst på noe godt, kan du lage en dippsaus av restene. Press litt lime i sausen, og dypp agurk i. Kjempegodt! 
God middag!