Honning- og chiliglaserte kyllinglår med wokkede grønnsaker
Ny oppskrift
Under 45 min
9 Ingredienser
Denne søte og hete marinaden passer perfekt til saftig kylling. Retten får deilig krønsj fra hurtigwokkede grønnsaker og sesamfrø.
Denne søte og hete marinaden passer perfekt til saftig kylling. Retten får deilig krønsj fra hurtigwokkede grønnsaker og sesamfrø.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
- soyasaus
- vann
Kyllinglår
520 g
Honning
2 pakke
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
1 pakke
Smør
1 ss
Soyasaus
2 ss
Vann
2 dl
Jasminris
150 g
Rødløk
1 stk
Spisspaprika
1 stk
Hodekål
300 g
Sesamfrø
1 pakke
Koriander
1 bunt
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 1005 kcal
- Fett:
- 50 g
- Karbohydrater:
- 91 g
- Protein:
- 49 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Grønnsakene kan vendes i revet ingefær og 1 ss olje, og bakes i ovnen sammen med kyllinglårene.
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Tørk av kyllinglårene, og finn leddet midt på låret. Del hvert kyllinglår i to midt i leddet med en skarp kniv.
Ha 1 ss smør, honningen, den finkuttede ingefær-, chili- og hvitløkblandingen og 2 ss soyasaus i en liten kjele, og kok opp. Fordel kyllingen i en ildfast form med skinnsiden opp, og ha over marinaden. Ha 2 dl vann i formen, og stek kyllingen midt i ovn i omtrent 30 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skrell løken. Skyll og rens paprikaen. Kutt løken, paprikaen og kålen i grove strimler. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek paprikaen, løken og kålen i 3–4 minutter, eller til grønnsakene har fått litt farge, men fortsatt har litt tyggemotstand. Tilsett sesamfrøene når det gjenstår omtrent 1 mintutt av steketiden, og krydre med salt og pepper. Stek gjerne grønnsakene i to omganger.
Skyll, tørk og grovriv korianderen. Server korianderen til retten, og server sjyen fra kyllingformen som saus.
God middag!