Honning- og chiliglaserte kyllinglår med wokkede grønnsaker

Honning- og chiliglaserte kyllinglår med wokkede grønnsaker

Ny oppskrift
Under 45 min
9 Ingredienser
Denne søte og hete marinaden passer perfekt til saftig kylling. Retten får deilig krønsj fra hurtigwokkede grønnsaker og sesamfrø.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • soyasaus
  • vann
Kyllinglår
520 g
Honning
2 pakke
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
1 pakke
Smør
1 ss
(Melk)
Soyasaus
2 ss
(Soya)
Vann
2 dl
Jasminris
150 g
Rødløk
1 stk
Spisspaprika
1 stk
Hodekål
300 g
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Koriander
1 bunt
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
1005 kcal
Fett:
50 g
Karbohydrater:
91 g
Protein:
49 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Grønnsakene kan vendes i revet ingefær og 1 ss olje, og bakes i ovnen sammen med kyllinglårene.

Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
 Tørk av kyllinglårene, og finn leddet midt på låret. Del hvert kyllinglår i to midt i leddet med en skarp kniv. 
 Ha 1 ss smør, honningen, den finkuttede ingefær-, chili- og hvitløkblandingen og 2 ss soyasaus i en liten kjele, og kok opp. Fordel kyllingen i en ildfast form med skinnsiden opp, og ha over marinaden. Ha 2 dl vann i formen, og stek kyllingen midt i ovn i omtrent 30 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt.    
 Tilbered risen som anvist på pakken. 
 Skrell løken. Skyll og rens paprikaen. Kutt løken, paprikaen og kålen i grove strimler. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek paprikaen, løken og kålen i 3–4 minutter, eller til grønnsakene har fått litt farge, men fortsatt har litt tyggemotstand. Tilsett sesamfrøene når det gjenstår omtrent 1 mintutt av steketiden, og krydre med salt og pepper. Stek gjerne grønnsakene i to omganger. 
 Skyll, tørk og grovriv korianderen. Server korianderen til retten, og server sjyen fra kyllingformen som saus.
God middag!