Stekte karbonader med spinatsalat og potetsalat med sennepsvinaigrette
Glutenfri

Stekte karbonader med spinatsalat og potetsalat med sennepsvinaigrette

Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser
Varme karbonader med løk er en kjær klassiker. Her kombinerer vi dem med en syrlig potetsalat med sprø sukkererter og vårløk. Godt og enkelt.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Sennep
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
  • olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
Poteter
350 g
Sukkererter
150 g
Vårløk
1 pakke
Sennepsvinaigrette
1 pakke
(Sulfitt, Sennep)
Grove karbonader m/løk
450 g
(Melk, Laktose)
Spinat
50 g
Tomat
1 stk
Olivenolje
1 ss
Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
½ ss
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
809 kcal
Fett:
51 g
Karbohydrater:
52 g
Protein:
36 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek spinaten i omtrent 1 minutt, til den har falt lett sammen. Vend inn tomatene, og smak til med salt og pepper.

 Kok potetene i lettsaltet vann i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. Del sukkerertene i to. Ha sukkerertene i vannet det siste minuttet av potetenes koketid. Hell av vannet, og skyll potetene og sukkerertene i kaldt vann for å avkjøle dem.
 Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek karbonadene i 3–4 minutter på hver side, til de er gylne og gjennomvarme.
Skyll spinaten, og kutt tomaten i terninger. Bland sammen spinaten, tomaten, 1 ss olivenolje og ½ ss eddik i en salatbolle. Smak til med salt og pepper.
 Skyll og kutt vårløken i tynne skiver. Del de ferdigkokte potetene i fire. Bland sammen potetene, sukkerertene, vårløken og sennepsvinaigretten i en salatbolle. Smak til med salt og pepper.
God middag!