Glutenfri
Stekte karbonader med spinatsalat og potetsalat med sennepsvinaigrette
Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser
Varme karbonader med løk er en kjær klassiker. Her kombinerer vi dem med en syrlig potetsalat med sprø sukkererter og vårløk. Godt og enkelt.
Varme karbonader med løk er en kjær klassiker. Her kombinerer vi dem med en syrlig potetsalat med sprø sukkererter og vårløk. Godt og enkelt.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Sennep·
- Melk
Basisvarer:
- Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
- olivenolje
- olje
- pepper
- salt
Poteter
350 g
Sukkererter
150 g
Vårløk
1 pakke
Sennepsvinaigrette
1 pakke
Grove karbonader m/løk
450 g
Spinat
50 g
Tomat
1 stk
Olivenolje
1 ss
Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
½ ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 809 kcal
- Fett:
- 51 g
- Karbohydrater:
- 52 g
- Protein:
- 36 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek spinaten i omtrent 1 minutt, til den har falt lett sammen. Vend inn tomatene, og smak til med salt og pepper.
Kok potetene i lettsaltet vann i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. Del sukkerertene i to. Ha sukkerertene i vannet det siste minuttet av potetenes koketid. Hell av vannet, og skyll potetene og sukkerertene i kaldt vann for å avkjøle dem.
Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek karbonadene i 3–4 minutter på hver side, til de er gylne og gjennomvarme.
Skyll spinaten, og kutt tomaten i terninger. Bland sammen spinaten, tomaten, 1 ss olivenolje og ½ ss eddik i en salatbolle. Smak til med salt og pepper.
Skyll og kutt vårløken i tynne skiver. Del de ferdigkokte potetene i fire. Bland sammen potetene, sukkerertene, vårløken og sennepsvinaigretten i en salatbolle. Smak til med salt og pepper.
God middag!