Fiskegrateng med råkost og persillesmør
Ny oppskrift
Under 25 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Fisk·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Evt. rosiner
- grovkvernet sort pepper
Poteter
400 g
Fiskegrateng
700 g
Panko
1 pakke
Smør
2 ss
Grana Padano
1 stk
Knutekål
½–1 stk
Gulrot
2 stk
Sitron
½ stk
Appelsin
1 stk
Evt. rosiner
Egg
2 stk
Smør
4 ss
Kruspersille
½ pakke
Grovkvernet sort pepper
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Tilsett rosiner i råkosten om det er populært.
Varm opp ovnen til 200 grader varmluft. Sett over vann til koking av poteter. Kok potetene møre, det tar omtrent 20–25 minutter.
Smør en ildfast form med olje. Hell fiskegratengen i formen og jevn den ut med en slikkepott. Dryss over panko og noen små klatter med smør. Høvle parmesan over pankoen. Sett formen midt i ovnen og la den steke i omtrent 20–25 minutter.
Skrell knutekål og gulrøtter, og riv dem på den grove delen av et rivjern.
Press sitronsaft over råkosten. Skrell appelsinen, del den i mindre biter og bland den inn i råkosten (se tips).
Sett over vann til egg. Når vannet koker, legg forsiktig i eggene og la dem koke i 8–10 minutter slik at de blir hardkokte. Skyll eggene i kaldt vann når de er ferdige, da blir det enklere å få av skallet.
Skyll og hakk persillen, bruk gjerne stilken også. smelt smøret i en kjele og tilsett persillen rett før servering. Smør og persille kan også serveres hver for seg. Tilsett litt pepper til smøret om det er ønskelig.
Til slutt deler du eggene i små biter og har de i smøret.
Server fiskegrateng med råkost og persillesmør.
God middag!