Rødvinsbraisert svinenakke med ovnsbakt fennikel og salat med sennepsvinaigrette
Glutenfri

Rødvinsbraisert svinenakke med ovnsbakt fennikel og salat med sennepsvinaigrette

Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser
En italiensk klassiker som heter maiale ubriaco, og som så fint betyr beruset svin. Med ovnsbakt og karamellisert fennikel er dette en deilig vårrett.

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Sennep
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Liste
Liste
Bilder
Fennikel
½–1 stk
Olivenolje
1 ss
Sjalottløk
1 stk
Svinenakke i skiver
200 g
Persillade
½ pakke
(Sulfitt)
Alkoholfri rødvin
1 flaske
(Sulfitt)
Smør
1 ss
(Melk)
Tobladssalat
25–50 g
Sennepsvinaigrette
¼ pakke
(Sulfitt, Sennep)
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
733 kcal
Fett:
59 g
Karbohydrater:
11 g
Protein:
40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

For å kutte oppvask, kan du steke alt i ovnen i en ildfast form. Dekk formen med aluminiumsfolie. Ha gjerne litt godt steinovnsbakt brød til å dyppe i den gode sausen.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
 Kutt fennikelen i skiver på langs. Drypp over 1 ss olivenolje, og krydre med salt og pepper. Stek fennikelen i ovnen 20–25 minutter.
Skrell og kutt sjalottløken i tynne skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og tilsett 1 ss smør. Stek kjøttet i 1–2 minutter på hver side, og krydre med kryddermiksen. Legg kjøttet på en tallerken. Ha litt olje i pannen, og stek sjalottløken i 1 minutt, før du tilsetter rødvinen. Kok opp, og la rødvinen småkoke i 3–4 minutter, til den er redusert. Ha kjøttet tilbake i pannen. Skru ned til lav varme, og la kjøttet og rødvinen småkoke under lokk i minst 5 minutter. 
Bland salaten og sennepsavinaigretten i en liten salatbolle.  
God middag!