Stekt torsk med bacon, gulrot, grønn ertepuré og potet

Stekt torsk med bacon, gulrot, grønn ertepuré og potet

Ny oppskrift
Under 35 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk

Basisvarer:
  • Salt
  • smør
  • sukker
Poteter
400 g
Salt
Gulrot
2 stk
Salt
Smør
1 ss
Sukker
1 ts
Grønne erter
250 g
Smør
1 ss
Salt
Torskefilet
375 g
(Fisk)
Salt
Smør
2 ss
Kruspersille
½ - 1 pakke
Baconterninger
150 g
Sitron i båter
½ stk
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Tilsett 1 ss revet fersk ingefær til gulrøttene for en frisk smak. For å få en fastere torsk, kan du strø salt over filetene og la dem ligge i 10 minutter. Skyll av saltet før du steker dem. Fisken er da salt nok, så du trenger bare å krydre den med kvernet pepper.

Kok opp poteter i lettsaltet vann, skru ned til medium varme og la potetene trekke møre. Det tar omtrent 20–25 minutter. Sett over en kjele med vann til koking av erter.
Skrell gulrøttene og del dem i skiver eller staver. Ha dem i en kjele som er så stor at den rommer alle gulrøttene i ett lag. Kok gulrøttene møre. Det tar omtrent 7 minutter. Hell av vannet og vend inn smør og sukker. La kjelen stå på lav varme til gulrøttene er glaserte og lett gylne. Rør innimellom.
Stek baconet gyllent i en stekepanne. Legg det til side på en tallerken. Stek fisken i den sammen stekepannen i 2–4 minutter på hver side. Krydre den med salt og pepper (se tips). Ha baconet tilbake i stekepannen, og ha i en klatt smør til slutt. Strø over hakket persille.
Kok ertene i 2 minutter og hell av vannet. Kjør sammen ertene med en stavmikser til du får ønsket konsistens. Ha i smør, og smak til med salt og pepper.
Server stekt torsk med bacon, glaserte gulrøtter, grønn ertepuré, kokte poteter og sitronbåter.
God middag!