Vegetar
Vegetarquesadilla
med linser, syrlig salat og sriracharømmeNy oppskrift
Under 30 min
17 Ingredienser
Dette er en skikkelig digg, og ikke minst sunn rett som oser hverdagskos - med smeltet ost og en dressing som du ikke kan få nok av.
Dette er en skikkelig digg, og ikke minst sunn rett som oser hverdagskos - med smeltet ost og en dressing som du ikke kan få nok av.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Aluminiumsfolie (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
Stangselleri
½ pakke
Rødløk
½ stk
Gulrøtter
2 stk
Grønn paprika
½ stk
Skivet Jarlsberg
120 g
Røde linser
1 pakke
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
1 pakke
Three spice
½–1 pakke
Tortillalefser
4 stk
Lime
½ stk
Hjertesalat
1 stk
Grønn paprika
½ stk
Lime
½ stk
Økologisk Røros-rømme
1 pakke
Srirachasaus
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 1030 kcal
- Fett:
- 50 g
- Karbohydrater:
- 99 g
- Protein:
- 45 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Resten av stangsellerien kan kuttes i skiver, blansjeres, avkjøles og fryses ned. Perfekt til suppe! Det er lett å brenne quesadillaene, så pass på varmen. Bruk gjerne grønnsaks- og osterester i både quesadillaen og salaten.
Skyll og kutt stangsellerien i tynne skiver. Skrell og finhakk rødløken. Skrell gulrøttene og rens paprikaen. Kutt gulrøttene og halve paprikaen i små terninger. Kutt osten i strimler. Hell laken av linsene og skyll dem i kaldt vann. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken i omtrent 1 minutt. Tilsett stangsellerien, gulrøttene, paprikaen og chiliblandingen, og stek det hele i omtrent 2 minutter. Tilsett linsene, og vend det hele godt sammen. Smak til med saft fra halve limen, tacokrydderet, salt og pepper. Stek linseblandingen videre i 2–3 minutter, og ta den av varmen. Skyll stekepannen til den er helt ren.
Varm opp igjen stekepannen til middels lav varme. Legg en av tortillaene i pannen, og ha linseblandingen på den ene halvdelen. Topp med osten og brett tortillaen over, så den ligner på en halvmåne. Gjør dette med en tortillalefse til, slik at stekepannen er full. Dekk pannen med folie. Snu quesadillaene etter 2 minutter, og stek dem like lenge på andre siden. Gjenta til det er tomt for tortillaer og linseblanding.
Skyll, tørk og kutt hjertesalaten i strimler. Kutt resten av paprikaen i tynne skiver. Ha grønnsakene i en salatbolle, klem over saft fra resten av limen og vend det godt sammen.
Bland sammen Røros-rømmen og srirachasausen.
God middag!